van der Horst

Braams voor volle tribunes - Régis Gosselin bevestigt!

Start Race 2 World Series by Renault Spa
Start Race 2 World Series by Renault Spa
In Spa zijn de tienduizenden toeschouwers van de World Series by Renault ook tijdens de tweede wedstrijd van de Clio Cup Benelux en de Clio Cup Central Europe niet op hun honger gebleven. De strijd om de zege was er één van start tot finish en uiteindelijk hield Max Braams (Verschuur) amper enkele meters over op de leider in het kampioenschap, Sebastiaan Bleekemolen (Bleekemolen). Braams was meteen ook beste junior Achter beide kemphanen, die een intense, maar faire race reden, werd Régis Gosselin (Verschuur) schitterend derde, waarmee de 21-jarige Belgische belofte meteen zijn potentieel bevestigde. Wilbert Van Den Burg (Visual Art) reed naar een tweede zege in de Clio Challenge en pakte dit weekend alles wat er te pakken viel...
Podium Race 2 World Series by Renault Spa
Podium Race 2 World Series by Renault Spa
De start, met Max Braams op pole, maakte weer slachtoffers, na een wat overmoedig manoeuvre van een Duitse deelnemer. Michael Bleekemolen en vooral de winnaar van gisteren, Melvin De Groot, waren de voornaamste slachtoffers. Vooraan spurtten Braams, Bleekemolen, Gosselin, Van den Berg, Langeveld en al de rest weg. Hoewel het even leek alsof Braams de fakkel aan Bleekemolen moest doorgeven, kon de jonge Nederlander zijn plek vooraan heroveren en met minder dan een seconde voorsprong zijn eerste zege vieren. Achter het duo, moest Gosselin alles uit de kast halen om routinier Robert Van den Berg achter zich te houden, doch het lukte. Stephane Polderman werd vijfde, terwijl Niels Langeveld met een moeilijk te besturen Clio zijn zesde plek kon veilig stellen, met de daarbij horende punten. Marcel Dekker, Rene Steenmetz, Jan Muys en Loris Hezemans maakten de top 10 vol.
 
Max Braams: “Prachtige zege, ik ben echt heel blij na de mooie wedstrijd van gisteren al. Ik hoop op de Nürburgring op mijn elan door te gaan. Ik ben ook heel blij met dit zeer geslaagde kampioenschap.
 
Regis Gosselin: “Wat kan ik nog over dit weekend zeggen? Dit is een droom die blijft duren en ik geeft nu al afspraak in Duitsland voor de volgende races van de Clio Cup Benelux.”   
 
In de Clio Challenge was het opnieuw de ijzersterke Wilbert Van den Burg die zijn wetten oplegde aan Peter Schreurs en Marcel Van de Maat. Van den Burg behaalde alle pole-posities, snelste ronden en zeges: een maximale score dus! Filip Uyttendaele werd als beste Belg 5de.
 
Uitslag: 1. Max Braams (NL – 1ste Junior), 10 ronden, 2. S. Bleekemolen (NL) + 0,942, 3. Regis Gosselin (Bel) + 2.520, 4. Robert Van Den Berg (NL) + 2.848, 5. S. Polderman (Bel) + 3.069… 14. W. Van den Burg (1ste Clio Challenge)…  
 
Stand Kampioenschap (officieus): 1. S. Bleekemolen 69, 2. Max Braams 55, 3. Niels Langeveld 53, 4. Marcel Dekker 46, 5. Melvin De Groot 45, 6. Jan Muys 44, 7. R. Gosselin 32…

Clio Cup Benelux pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op zondag 1 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons