van der Horst

Brabançonne voor Coox en Volders

Coox, Verkuringen, August
Coox, Verkuringen, August
De vierde wedstrijd van de Rallycross Challenge Europe (RCE) op de Duivelsberg in Maasmechelen kende met Jochen Coox en Steve Volders twee Belgische winnaars. Václav Veverka Jr. en Roman Castoral waren de anderen die in hun Klasse met de bloemen gingen lopen.
Coox-Verkuringen-CsuCsu
Coox-Verkuringen-CsuCsu
Bij de SuperCars namen de Belgen de vier reeksen voor hun rekening met drie snelste chrono’s voor de VW Polo van Coox en één voor Verkuringen in zijn Subaru Impreza. Ook tijdens de finale namen deze twee Belgen het voortouw en werden zij een en twee. Het zag er een tijdlang naar uit dat Mandie August het podium zou vervolledigen, maar ze moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de Hongaar Csucsu en de Brit Mark Flaherty. Mart Tikkerbär uit Estonia moest vroegtijdig in de finale de handdoek in de ring gooien na een aanrijding met de Britse Ford Focus van Flaherty.

De leidster in de Challenge Mandie August kon de schade beperken op de Hongaar Csucsu die nu volgt op 10 punten van de Audi pilote. Voor Coox was het weekend uiteraard geslaagd. Hij kwam aan de start om zijn VW Polo verder op punt te stellen en ging met de zege lopen.

Veverka Jr. voor Vimmer en Susta
Veverka Jr. voor Vimmer en Susta
In Super1600 werden de reeksen verdeeld onder de Tsjech Veverka en de Fin Jesse Kallio die dan ook van op de pole positie van start kon. Maar het was Veverka in de Peugeot 208 die de wedstrijd met sprekend gemak won voor landgenoten Josef Susta en Pavel Vimmer, beiden met een Skoda Fabia.


Remans voor Kallio
Remans voor Kallio
Dennis Remans was de snelste Belg en pakte net naast het podium. Jesse Kallio werd in zijn gehuurde Set Promotie Renault Twingo pas vijfde in zijn eerste ontmoeting met de RCE en het team.

Roman Castoral - Opel Astra
Roman Castoral - Opel Astra
Bij de SuperTouringCars min twee liter stond er geen maat op de Tsjech Roman Castoral en zijn Opel Astra. Hij nam drie van de vier reeksen voor zijn rekening en moest alleen de derde reeks laten aan de Duitser Marco Wittkovski met een VW Golf. Ook in de finale was er nies in te brengen tegen Castoral die het ereschavot deelde met Ivo Van Den Brandt (Mitsubishi) en de Honda Civic van Joel Strackx. Wittkovski pakte net naast het podium en de top vijf werd afgesloten met Jef Mertens in zijn Opel Corsa.
 


Bosmans-Volders-Vanderheyden
Bosmans-Volders-Vanderheyden
Bert Bosman scoorde viermaal de scratchtijden tijdens de kwalificatie reeksen van de SuperTouringCars plus twee liter en stond na de Semi- ook op de pole positie in de Finale die hij van bij de start wist aan te voeren voor Steve Volders en Ludo Hermans. Volders ging eerst jokeren en opende de jacht op de Volvo van Bosman. Volders kon na een trage jokerlap van Bosmans naar de leiding doorstoten en won de race. Man van de dag, Bert Bosman werd uiteindelijk tweede voor Davy Leysen, Filip Vanderheyden, Stephanie Van Lingen, Ludo Hermans, Jos Sterkens en Dave Cuynen. Het talrijk opgekomen publiek werd ook nog getrakteerd op wat Super motors, Retro rallyauto’s en driften waardoor het weekend meer dan geslaagd kan genoemd worden.


Foto's: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in European Rallycross Challenge op maandag 8 augustus 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons