van der Horst

Brands Hatch: Anthony Kumpen nieuwe leider in kampioenschap

Podium ELITE 1 Race 2 Brands Hatch
Podium ELITE 1 Race 2 Brands Hatch
De rijders van PK Carsport keerden met gemengde gevoelens terug van de tweede meeting van de Nascar Whelen Euro Series in Brands Hatch. Dankzij een podiumplaats in de tweede race prijkt Anthony Kumpen nu helemaal bovenaan de tussenstand in het Elite 1-kampioenschap.
  • Powercars
De scherpe timing van het Britse Nascar Whelen Euro Series zorgde ervoor dat de rijders van PK Carsport weinig tijd hadden om hun bolides aan te passen aan het twee kilometer korte Indy-circuit van Brands Hatch. Toch slaagden Anthony Kumpen en Bert Longin er in om zich in het 28 wagens tellende peloton op de zesde en zevende plaats te kwalificeren.

Bert Longin
Bert Longin
‘In races van een half uur tijd heb je niet veel tijd om te proberen naar voor te schuiven’, stelde Kumpen achteraf. ‘Zeker niet op een kort circuit als dit, waar het moeilijk inhalen is. Bovendien werd de race een aantal keer geneutraliseerd, waardoor er weinig tijd rest om één en ander te ondernemen.’ Toch wist Kumpen naar de vierde plaats op te rukken. Bert Longin had minder geluk. Hij werd aangetikt door Christophe Bouchut, wat een lekke band op zijn Chevrolet veroorzaakte. Alle kansen op een goede uitslag waren meteen verdwenen.

Anthony Kumpen - NASCAR Chevrolet SS
Anthony Kumpen - NASCAR Chevrolet SS
In Race 2 kon Kumpen van op de eerste startrij enige ambities koesteren. ‘Ander Vilarino vertrok van op pole en ik ben zijn spoor gevolgd’, doet Kumpen het relaas. ‘Samen wisten we weg te rijden van de anderen en kon ik de tweede plaats tot het eind vasthouden. Een goede zaak voor het kampioenschap, waar ik nu de tabellen aanvoer.’


Bert Longin
Bert Longin
Bert Longin had opnieuw pech. Als 17de vertrokken – de startgrid wordt opgesteld volgens de snelste ronde in race 1 – rukte de Leuvenaar snel op naar plek 13, maar toen kreeg hij opnieuw een wagen in flank en reed hij opnieuw lek. ‘Frustrerend’, aldus Longin. ‘Toen ik na mijn bandenwissel opnieuw de baan op kwam reed ik achter Vilarino en Anthony en kon ik hun tempo makkelijk volgen. De snelheid voor een podiumplaats was er dus zeker wel.’

In Elite 2 zette Maxime Dumarey een goede prestatie neer en via een vijfde en derde plaats wist hij in de tussenstand voor het kampioenschap op te rukken naar de tweede plaats. Jerry De Weerdt finishte in de eerste wedstrijd na een mooie inhaalrace op de tiende plaats. Voor de tweede keer op rij wint PK Carsport ook het teamklassement. Een mooie beloning voor het fantastische werk dat het hele team leverde in wat voor hen nog steeds een nieuw kampioenschap is.

PK Carsport pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op maandag 9 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons