van der Horst

Brands Hatch: Curbstone Ferrari blijft op titelkoers

Curbstone Ferrari - Van Glabeke/Jonckheere
Curbstone Ferrari - Van Glabeke/Jonckheere
De zesde meeting van de Supercar Challenge powered by Pirelli kreeg een schitterende openingsdag op de prachtige omloop van Brands Hatch. De races werden beslecht in de laatste meters en de Belgen mochten weer naar het podium. Vooral Steve Vanbellingen en Ward Sluys, tot de laatste minuten voor de start van de race onzeker vanwege een motorbreuk, konden hun geluk niet op. In de Supersport Divisie viel de beslissing over de zege ook in de laatste meters, maar vooral het onwaarschijnlijk sterk debuut van Sam Dejonghe was ‘talk of the town’.
  • MF Racing

Super GT – GT – GTB: Volvo opnieuw, podia voor de Belgen

In de allerlaatste ronden van de race kon Kelvin Snoeks, met de schitterende Day-V-Tec Volvo S60 V8, de race in zijn voordeel beslissen. De jonge Nederlander pakte in extremis de leiding over van de Team Raceart Viper GT3-R van Roger Grouwels en Arjan Van de Zwaan. Zij werden tweede, voor de leiders in het kampioenschap, Martin Lanting - Bob Herber, in de Martino Rosso Racing Ferrari 458 GT2. De man op pole, Martin Short, diende in zijn Mosler vroegtijdig de handdoek in de ring te gooien.
 
Achter hen was de strijd in de Divisie GT al even mooi om volgen. Tot op de meet bleef de Curbstone Ferrari met Patrick Van Glabeke en Frédérique Jonckheere aandringen bij de winnaar Craig Wilkens, maar de Curbstone FMA Racing Ferrari moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de GT3 Racing Dodge Viper.
Patrick Van Glabeke: "We hebben een goede wedstrijd achter de rug en draaiden de snelste ronde in koers. We zijn tevreden met de tweede plaats achter thuisrijder Wilkens. We hadden kunnen winnen, maar ik maakte een foutje door te passeren onder geel en hierdoor werden we bestraft met 20 seconden. Frédérique heeft dan ook geen risico's meer genomen.
 
Frédérique Jonckheere: “Ik heb gejaagd, maar tweede is ook goed, zeker in de optiek van het kampioenschap. We verliezen amper punten op onze rechtstreeks concurrent voor de titel, terwijl we morgen enkele seconden minder lang moeten stilstaan in de pitlane. Opdracht volbracht.”
 
BMW M4 Silhouette - Vanbellingen/Sluys
BMW M4 Silhouette - Vanbellingen/Sluys
In GTB kregen we een première voor het seizoen 2014, met de zege voor thuisrijdster Fiona James in de Backdraft Motorsport Lamborghini Gallardo. De Britse had een behoorlijke marge op de nummer 2 in de uitslag, Steve Vanbellingen en Ward Sluys.
 
Ward Sluys: “Onze BMW stond tot enkele minuten voor de start in de paddock. De motor van onze wagen begaf het en diende vervangen te worden. Het team verrichtte fantastisch werk en kreeg de M4 Silhouette tijdig klaar. Wij dienden vanuit de pitlane te starten en reden misschien wel onze mooiste race van het seizoen. In de laatste ronde kon ik voorbij de Lamborghini van Simon Atkinson en zo werden we tweede. We komen zo in de buurt van de tweede plek in het kampioenschap en dat is nu ons doel!”
 
Nog in GTB werden Miguel Vandereyt en Agelique Detavernier zesde in GTB met de Vandereyt Racing Porsche 997.
 

Supersport – Sport: indrukwekkende Sam Dejonghe

Deldiche Racing - Lotus 2/11 GT4
Deldiche Racing - Lotus 2/11 GT4
Sam Dejonghe zette meteen de toon met een pole positie in de Deldiche Racing Lotus 2/11 GT4, die hij voor de gelegenheid met Luc De Cock deelde. De jonge Antwerpenaar reed in een mum van tijd naar een halve minuut bonus op onder meer Cor Euser in een andere Lotus GT4. Sam Dejonghe: “Net voor de pitstops brak mijn linker achterwiel af en was het afgelopen. Jammer, maar dat is autosport.”
 
Vooraan ging de race, na een schitterend gevecht voor de zege, naar Ruud Olij in de Euro Autosport BMW M3. Hij haalde het voor Eric Van den Munckhof in zijn BMW Z4 en de onverwoestbare Cor Euser in de Lotus. De Engelsman Martin Webb racete lang voor de zege, maar een race-incident net voor de finish duwde hem naar de vijfde stek. De triple One Seat Leon Supercopa van Jonas De Kimpe kwam als negende over de meet, na problemen met de versnellingsbak eerder op de dag. “Mooi dat we toch konden starten en we zijn weer beste Seat.”
 
In de Sport 2 ging de zege naar de 16-jarige Huub Delnoij in een Lotus Exige, terwijl de Belgische Traxx Racing Team Clio als zesde over de meet kwam.

SCC PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 13 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons