van der Horst

Brands Hatch: Bleekemolen en Proczyk winnen ook Main Race

Grasser Racing Team - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Jeroen Bleekemolen en Hari Proczyk hebben met hun Grasser Racing Team Lamborghini Gallardo FL2 GT3 na de Qualifying Race ook de Main Race van de Blancpain Sprint Series op Brands Hatch gewonnen. Startend vanop pole kon Proczyk de leiding vasthouden, maar al snel voelde hij de hete adem van de HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 van Maxi Buhk in zijn nek. De Oostenrijker hield het hoofd koel en slaagde er in om de Mercedes achter zich te houden tot aan het einde van zijn stint. Jeroen Bleekemolen maakte vervolgens de klus af en reed onbedreigd naar de zege met een voorsprong van goed vier seconden op de Mercedes van beide Maxi’s.
Hari Proczyk - Jeroen Bleekemolen
Hari Proczyk - Jeroen Bleekemolen
Het had niet veel gescheeld of de GRT Lamborghini had niet eens de start gehaald. 40 minuten voor het licht aan het einde van de pitlane op rood zou springen ontdekte het Oostenrijkse team een probleem aan de wiellager rechtsachter; uiteindelijk raakte het euvel met nauwelijks enkele seconden marge tijdig hersteld en kon de Lamborghini alsnog vanop de pole starten.

 
Brands Hatch: De races in beeld gebracht
De tweede plaats van de Maxi Buhk en Maxi Götz was overigens ook niet vanzelfsprekend want door een mindere pitstop kwam de Mercedes #84 terug de baan op tussen beide BMW Team Brasil Z4’s. De #30 van Matheus Stumpf en Valdeno Brito kreeg uiteindelijk nog een drive through aangesmeerd voor een onreglementaire pitstop en viel daardoor terug van P2 naar P8. De pitcrew van de zusterwagen #0 haalde dan weer de prijs voor snelste pitstop binnen, Sergio Jimenez en Caca Bueno werden dan ook opnieuw derde op hun Braziliaanse BMW.
 
Brands Hatch: De races in beeld gebracht
Ondanks dat Laurens Vanthoor gisteren nog zijn Belgian Audi Club Team WRT Audi naar de pole te reed, slaagde er geen enkele Audi in om vandaag op het podium te eindigen. Na de zesde plaats in de Qualifying Race (achter de Phoenix Audi #6) werden Vanthoor en Cesar Ramos vanmiddag vierde in de race waarin de grote punten worden uitgedeeld. Opvallend is dat de Silver Cup WRT Audi van Vincent Abril en Mateusz Lisowski die vandaag zesde werd, momenteel de eerste Audi is in de stand voor het kampioenschap, het Frans-Poolse duo staat momenteel vierde op 28 punten achterstand. Enzo Ide en Rene Rast raakten op de WRT Audi #2 niet verder dan de negende plek.
 
Brands Hatch: De races in beeld gebracht
Alex Zanardi startte na zijn spin in de Qualifying Race als 17e op de grid en reed een ware inhaalrace, de Italiaan bleef uit de problemen en rukte met zijn ROAL Motorsport BWM Z4 GT3 op tot een knappe vijfde plaats, één positie beter dan zijn zesde tijd in de kwalificaties gisteren. Een andere opmerkelijke prestatie kwam er van Giorgio Pantano, die na een knalstart kon opschuiven naar de vierde plek met zijn Bhaitech McLaren MP4-12C GT3, een slecht gemonteerd wiel zorgde er echter voor dat de wagen nog ver terugviel. 
 
De volgende manche van de Blancpain Sprint Series wordt op 5 en 6 juli verreden op het circuit van Zandvoort.

--- UITSLAG MAIN RACE BLANCPAIN SPRINT SERIES BRAND HATCH (pdf) ---

Foto's: Arne Simons, Georges De Coster en Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 18 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons