van der Horst

Brands Hatch: Elite 1: Anthony Kumpen tweede en leider in het kampioenschap

Start race 2 ELITE 1
Start race 2 ELITE 1
Uittredend kampioen Ander Vilarino heeft in Brands Hatch de tweede race bij de ELITE 1 gewonnen voor onze landgenoot Anthony Kumpen. Kumpen maakte het de Spanjaard niet gemakkelijk en zette hem gans de race onder druk, maar stelde zich uiteindelijk tevreden met de tweede plaats, voldoende voor de PK Carsport rijder om na de opgave van Cheever IIII, de leiding in het kampioenschap te pakken. Bert Longin verging het minder goed, hij moest al vroeg in de race opgeven. De twee RCP-Marc VDS Racing rijders bevestigden opnieuw de vorderingen die het team gemaakt heeft en eindigden beiden in de top tien, Bas Leinders werd knap vijfde en Markus Palttala negende.
Ander Vilarino stormde van op de pole onmiddellijk  naar de leiding met Anthony Kumpen in zijn zog. De heersende kampioen had al zijn talent nodig om de Limburger achter zich te houden maar slaagde daar uiteindelijk met brio in. De race kende weer twee neutralisaties, Kumpen profiteerde nog van de eerste om aan te klampen aan de wagen van Vilarno, maar de tweede code rood maakte net als gisteren vroegtijdig een einde aan de race. Deze laatste neutralisatie kwam er na een crash tussen de wagens van Mathias Lauda, Romain Ianetta en Eddie Cheever III, die achter Kumpen nog in gevecht waren voor de laatste podiumplaats. Christophe Bouchut werd als derde geklasseerd voor Borja Garcia en Bas Leinders. De volgende races staan gepland op 5 en 6 juli op de halve mijl ovaal in Tours.

Uitslag ELITE 1 race 2 Nascar Whelen Euro Series Brands Hatch 2014

01. Ander Vilarino (TFT Chevrolet SS) 26:11.275
02. Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) +0.529
03. Chistophe Bouchut (DF-1 Racing by B66 Chevrolet Camaro) +0.901
04. Borja Garcia (Ford Autolix Compétition Ford Mustang) +2.827
05. Bas Leinders (RCP-Marc VDS Toyota Camry) +3.680
06. Frederic Gabillon (Still Racing Chevrolet Camaro) +6.783
07. Fabrizio Armetta (CAAL Racing Chevrolet SS) +7.564
08. Nicolo Rocca (CAAL Racing Chevrolet SS)
09. Markus Palttala (RCP-Marc VDS Toyota Camry) +9.353
10. Anthony Gandon (TFT Red Line Chevrolet SS) +10.146

Foto: NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 8 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons