van der Horst

Brands Hatch: Elite 2: Nieuw podium voor PK Carsport

Wilfried Boucenna - Overdrive Chevrolet SS
Wilfried Boucenna - Overdrive Chevrolet SS
Na de tweede plaats van Anthony Kumpen in de ELITE 1 race schonk Maxime Dumarey dezelfde wagen een nieuw podium in de ELITE 2 wedstrijd, hij werd derde na dubbele winnaar van het weekend, Wilfried Boucenna en na Thomas Fernando. De race van Jerry De Weerdt (PK Carsport) duurde nog geen ronde, samen met twee andere deelnemers werd hij het slachtoffer van een crash vlak na de start. Spijtige zaak gezien Jerry een dag eerder een knap resultaat liet noteren. Denis Dupont (RCP-Marc VDS Racing) was aanvankelijk goed onderweg en was in strijd voor de tweede stek maar een foutje wierp hem eerst terug, waarna hij definitief zou opgeven. Nathalie Maillet (RCP-Marc VDS Racing kwam als twaalfde over de meet.
  • Dreamdrive
Bij de herstart na de eerste ronde moest de van op de pole gestarte Boucenna even de leiding afstaan aan Luca Pirri, maar wanneer hij in ronde zeven terug aan de kop komt loopt hij onmiddellijk uit. Ondertussen ontspon er zich tussen vijf rijders, waaronder Denis Dupont een hevige strijd om de tweede plaats. Uiteindelijk nam Thomas Fernando de overhand en zette hij de achtervolging in op zijn teammaat en leider Boucenna. Dupont viel weg uit de achtervolgende groep alsook Luca Pirri na een contact met Marsilio Canuti. Deze laatste zou als derde over de streep komen maar kreeg 30 seconden penalty straf voor het overschrijden van de witte lijn en vie zo terug naar de veertiende plaats. Een sterk teruggekomen Dumarey pikte alzo de derde plaats in. Met zijn twee overwinningen dit weekend vergroot Boucenna zijn voorsprong in het kampioenschap.

Uitslag ELITE 2 race 2 Nascar Whelen Euro Series Brands Hatch 2014

01. Wilfried Boucenna (Overdrive Chevrolet SS) 26 ronden in 25:19.413
02. Thomas Ferrando (Overdrive-Buffalo Chevrolet Camaro) +2.015
03. Maxime Dumarey (PK Carsport Chevrolet SS) +7.605
04. Salvador Tineo Arroyo (Ford Autolix Competition Ford Mustang) +8.337
05. Philipp Lietz (TB Renauer Motorsport Ford Mustang) +8.663
06. Hugo Bec (RDV Compétition Ford Mustang) +19.149
07. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing Chevrolet SS) +21.492
08. Bradley Smith (VG JL Motorsport Toyota Camry) +26.844
09. Francesca Linossi (DF-1 Racing by B 66 Chevrolet SS) +30.049
10. Simone Laureti (CAAL Racing Chevrolet SS) +30.728

Foto: NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 8 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons