van der Horst

Brands Hatch: Enge (Lamborghini) snelste in eerste vrije training

Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Tomas Enge heeft de snelste tijd gedraaid in de eerste vrije training van de Blancpain Sprint Series op het circuit van Brands Hatch. De Tsjech realiseerde met zijn Reiter Engineering Lamborghini Gallardo FL2 GT3 al vroeg in de sessie een 1:25.146, die uiteindelijk niet meer zou verbeterd worden. Het werd overigens een sterke vertoning van Lamborghini want ook de Grasser Racing Team Lamborghini van Jeroen Bleekemolen eindigde bovenaan de tabellen, op 0.384s van Enge.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
De Villorba Corse Ferrari was ook meteen in de voorste gelederen te vinden en klokte de derde chrono, daarmee nestelde de wagen zich tussen de leidende Lamborghini’s en een vloot van vier Audi’s, aangevoerd door de het WRT #1 exemplaar van onze landgenoot Laurens Vanthoor (+0.747s). De HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 van Maxi Buhk en Maxi Götz die de Main Race in Nogaro nog won, kwam traag op gang en realiseerde maar de elfde chrono (+1.240s), net achter de ROAL BMW van Alex Zanardi op P10.
 
Farnbacher Racing - Porsche 911 GT3-R
Farnbacher Racing - Porsche 911 GT3-R
De sessie kwam tot een voortijdig einde toen Philipp Frommenwiler zijn Farnbacher Porsche crashte op 10 minuten van het einde, met een definitieve rode vlag tot gevolg.

--- UITSLAG FP1 BRANDS HATCH (pdf) ---

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 17 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons