van der Horst

Brands Hatch: Farnbacher en Reiter versterken het veld

Farnbacher Racing - Porsche 911 GT3-R
Farnbacher Racing - Porsche 911 GT3-R
Farnbacher Racing en Reiter Engineering versterken komend weekend het Blancpain Sprint Series veld voor de tweede meeting op het GP-circuit van Brand Hatch. Alle wagens die er in Nogaro reeds bij waren tekenen opnieuw present in Groot-Brittannië wat maakt dat er in totaal 22 wagens aan de start zullen verschijnen.
--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN SPRINT SERIES BRANDS HATCH ---

Farnbacher Racing is meteen ook het eerste team dat met de Porsche 911 GT3-R aantreedt, wat het totaal aantal vertegenwoordigde merken op zeven brengt met voorts Ferrari, Audi, McLaren, Mercedes, Lamborghini en BMW. Het Duitse team komt al jaren uit in de ADAC GT Masters. Voor hun debuut in de Blancpain Sprint Series trok men niemand minder dan lokale held en Porsche fabriekspiloot Nick Tandy aan, de Brit zal er het stuur delen met de Zwitser Philipp Frommenwiler (Silver), die al voor het team uitkomt in de ADAC GT Masters.
 
Monza: De race in beeld gebracht
Naast de Lamborghini Gallardo FL2 GT3 die Reiter Engineering aan de start brengt onder de Blancpain Racing naam voor Peter Kox en Mister Blancpain Marc Hayek, zet de equipe van Hans Reiter voortaan ook een wagen in voor Tomas Enge en Stefan Rosina, een duo dat het ongetwijfeld ver moet kunnen schoppen. Vermelden we tot slot nog dat Nelson Piquet Jr. door zijn rallycross verplichting in de States dit weekend vervangen wordt Stock Car rijder Valdeno Brito Filho op de BMW Team Brasil Z4 #0. Roman Rusinov maakt dit weekend overigens ook zijn debuut op de G-Drive Racing Audi (WRT) nadat hij Nogaro nog moest laten schieten wegens een clash met de 6H of Silverstone (WEC).

Foto's: Vincent Wouters & ADACSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 13 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons