van der Horst

Brands Hatch: Hoe David Goliath versloeg (+ Video)

Brands Hatch: De trainingen in beeld gebracht
Afgelopen weekend wist Grasser Racing Team beide Blancpain Sprint Races op Brands Hatch te winnen, een prestatie die bij velen het nodige respect afdwong. Het relatief kleine Oostenrijkse team verdubbelde voor dit seizoen de inzet en brengt dan ook twee exemplaren van de Lamborghini Gallardo FL2 GT3 aan de start. In Nogaro verklaarde teambaas Gottfried Grasser al aan Autosport.be het erg naar zijn zin te hebben in de SRO serie en dat het familiale team er veel genoegdoening uit haalt om het de grote teams moeilijk te maken met een budget dat naar eigen zeggen tot vier keer lager ligt. Vooral line-up op de #28 bestaande uit Hari Proczyk en Jeroen Bleekemolen moest dit jaar in staat zijn om potten te breken, iets wat bevestigd wordt door de tweede plaats die het duo momenteel bezet in het kampioenschap.
Bleekemolen - Proczyk
Bleekemolen - Proczyk
Bleekemolen moeten we u niet meer voorstellen en liet in Nogaro al een flits zien van waartoe het team in staat is door de pole te realiseren voor de Qualifying Race. De Nederlander rijdt niet alleen de pannen van het dak op de piste, maar is tevens een krak in het afstellen van een wagen. Het was echter Proczyk die dit weekend zeker zoveel indruk maakte door tweemaal de HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 van BES-kampioen Maxi Buhk achter zich te houden. De Oostenrijker spendeerde het grootste deel van zijn tot dusver 18-jarige carrière in merkencups zoals de Duitse Mini Challenge en Ford Fiesta ST Cup. In onderstaande video wordt in een interview met beide heren teruggeblikt op het voorbije weekend.Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op donderdag 22 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons