van der Horst

Brands Hatch: Laurens Vanthoor topt tweede vrije training - Farnbacher out

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #1
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #1
Laurens Vanthoor heeft de snelste tijd neergezet in de tweede vrije training van de Blancpain Sprint Series op het uitdagende circuit van Brands Hatch. Vroeg in de sessie liet de Limburger op de Belgian Audi Club Team WRT Audi #1 een 1:24.918 optekenen, die uiteindelijk niet meer zou verbeterd worden. Voormalig F1-rijder Andrea Montermini kwam nog dicht in de buurt, maar zijn Villorba Corse Ferrari 458 Italia strandde op amper 0.043s. René Rast bevestigde de snelheid van de Audi door de wagen die hij deelt met Enzo Ide naar de derde tijd te rijden.
  • VR Racing
Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
De Lamborghini’s van Tomas Enge (Reiter) en Jeroen Bleekemolen (GRT) die de eerste vrije training nog domineerden, realiseerden ditmaal een degelijke vierde en vijfde chrono. Beide ROAL Motorsport BMW’s deden het goed in de aanvangsfase en eindigden uiteindelijk aan de rand van de top 10, net voor de HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 van kampioenschapsleiders Götz/Buhk. De Farnbacher Porsche die op het einde van VT1 nog zwaar crashte komt niet meer in actie dit weekend, daar de wagen chassisschade heeft opgelopen. 19 GT3’s zetten een tijd neer, waarvan er 12 binnen dezelfde seconde bleven, wat alvast het beste doet verhopen voor de kwalificaties later vandaag.

--- UITSLAG BSS VT2 BRANDS HATCH (pdf) ---

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 17 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons