van der Horst

Brands Hatch: Zege voor GRT Lamborghini in spannende Qualifying Race

Bleekemolen - Proczyk
Bleekemolen - Proczyk
De Grasser Racing Team Lamborghini Gallardo FL2 GT3 van Jeroen Bleekemolen en Hari Proczyk heeft de Blancpain Sprint Series Qualifying Race gewonnen op het circuit van Brands Hatch. Bleekemolen kon bij de start al meteen opschuiven van P3 naar P2 nadat de HTP Motorsport Mercedes van Maxi Götz een lichte tik kreeg van polesitter Laurens Vanthoor en terugviel naar de vierde plek. Bleekemolen zat vervolgens de hele eerste wedstrijdhelft onder de achtervleugel van Vanthoor, zonder hem evenwel te passeren. Lichte chaos bij de pitstops zorgde er uiteindelijk voor dat de Oostenrijkse Lamborghini aan de leiding kwam te liggen.
Blancpain Sprint Series in Brands Hatch
Blancpain Sprint Series in Brands Hatch
Van het leiderstrio bleef Bleekemolen het langst buiten, een goede zet aangezien net op het moment dat de WRT Audi van Vanthoor en het Phoenix exemplaar van Marcus Winkelhock kwamen pitten de safetycar procedure werd gestart voor de gestrande wagen van Alex Zanardi op start-finish. Bleekemolen kon zijn inlap nog ongestoord afwerken, terwijl zijn naaste achtervolgers het tempo moesten laten zakken. Zijn teammaat Hari Proczyk kon na de herstart de leiding behouden maar voelde al vlug de hete adem van Maxi Buhk in zijn nek. Uiteindelijk won de Oostenrijker het pleit, op amper een halve seconde gevolgd door de HTP Motorsport Mercedes van kampioenschapsleiders Buhk en Götz.
 
f5b99472824832438b7fa900a1a99d2826e1029e.jpg
De BMW Team Brasil BMW’s reden een dijk van een race en konden zich in de slotfase nog opwerken tot de derde en vierde plek. De intra-team strijd werd uiteindelijk gewonnen door de #0 van Sergio Jimenez en Caca Bueno, voor de Z4 GT3 #30 van Matheus Stumpf en nieuwkomer Valdeno Brito Filho, die een zeer sterke indruk naliet. De eerste Audi was ditmaal verrassend genoeg geen WRT, maar wel het Phoenix exemplaar van Marcus Winkelhock en Niki Mayr-Melnhof. De Audi #1 van Laurens Vanthoor zakte in de tweede wedstrijdhelft helemaal weg naar P6 na een wat mindere pitstop en te trage rijbeurt van Cesar Ramos. De WRT Audi #2 van René Rast en Enzo Ide moest na een contact met een van de Braziliaanse BMW’s een extra pitstop maken om een lekke band te wisselen en kwam niet verder dan P14.

--- UITSLAG QUALIFYING RACE BSS BRANDS HATCH (pdf) ---

Foto's: Arne Simons & RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 18 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons