van der Horst

Brands Hatch: Vanthoor en Frijns onbedreigd naar de zege

Start Qualifying Race Brands Hatch
Start Qualifying Race Brands Hatch
Laurens Vanthoor en Robin Frijns slaagden er zondagmiddag in Brands Hatch in probleemloos de kwalificatierace te domineren. Het Belgisch-Nederlandse duo had in hun #1 WRT Audi bijna een halve minuut voorsprong op hun teamgenoten Enzo Ide en Christopher Mies in de #2 WRT Audi. Deze laatsten werden naderhand wel bestraft met een tijdstraf van 30 seconden voor een onregelmatigheid bij de pitstop en eindigden zo uiteindelijk pas als negende.
Laurens Vanthoor kijkt op het podium even omhoog, ter nagedachtenis aan J.G. Mal-Voy
Laurens Vanthoor kijkt op het podium even omhoog, ter nagedachtenis aan J.G. Mal-Voy
Enzo Ide had nochtans op het einde van de wedstrijd mooi de deur dichtgehouden voor een peloton van liefst vier wagens, dat zich in de laatste ronden van de race begon te vormen. Atila Abreu en Valdeno Brito Filho kregen zo de tweede plaats in de schoot geworpen, tot groot jolijt van BMW Team Brasil, dat onderaan het podium al een feestje bouwde. De BMW slaagde er in de eindfase in de MRS GT Racing Nissan van Craig Dolby en Sean Walkinshaw af te houden. De andere BMW van het team slaagde daar dan weer niet in, Walkinshaw raakte met nog een tiental minuten op de klok voorbij de #0 van Caca Bueno en Sergio Jimenez. 

De #0 BMW kon de #73 Nissan niet afhouden tot aan de finish
De #0 BMW kon de #73 Nissan niet afhouden tot aan de finish
De zege in de Silver Cup ging naar de #83 Bentley Continental GT3 van Olivier Lombard en Jules Szymkowiak, een opsteker voor HTP Motorsport dat gisteren de andere wagen vernield zag na de klapper van Maximilian Buhk in de eerste vrije training. De zege in Pro-Am was voor Alexey Karachev en de ervaren rot Bernd Schneider in de #70 GT Russian Team Viatti Mercedes SLS AMG GT3.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 10 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons