van der Horst

Brands Hatch: Volle pot voor de Belgen in Super GT en GTB

Nicolas Vandierendonck - Archie Hamilton - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - Archie Hamilton - SRT Corvette ZR1 GTE
De tweede race van de Divisies Super GT en GTB van de Supercar Challenge powered by Pirelli op Brands Hatch werd opnieuw een zege voor de Shipex SRT Racing Corvette C6.R van Nicolas Vandierendonck en de Britse gastrijder Archie Hamilton. De Belgische bolide haalde het na een bewogen race voor de Britse ING Sport BMW Z4 GT3 van Kevin Clarke en Henk Thuis in zijn Radical. In de Divisie GTB was er ook een Belgische zege met de EMG Motorsport Porsche 911 van Patrick Lamster en Donald Molenaar. Beide Belgische winnaars van zondag verstevigen ook hun koppositie in de respectieve kampioenschappen.
Nicolas Vandierendonck/Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck/Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Na een uitermate snelle start van Henry Zumbrink in de Volvo deelde de safety car net als op zaterdag iets voor halverwege de kaarten weer uit. Een aanrijding tussen Roger Grouwels (RaceArt Viper) en Max Koebolt (Volvo S60 V8) vereiste een safety car en heel het veld schoof weer ineen. Na de pitstops zagen we heel even de Britse BMW van Kevin Clarke aan de leiding, maar er was geen kruid opgewassen tegen Archie Hamilton in de Belgische SRT Corvette. Hamilton reed de ene snelle ronde na de andere en pakte een tweede zege op rij.

Nicolas Van Dierendonck: “Wat een weekend en vooral, we hebben echt wel op wat geluk met de safety car kunnen rekenen. Net als gisteren kwam die op het goede moment de baan op en konden wij onze positie vooraan innemen. We hebben nu 15 punten meer dan onze dichtste belager, Roger Grouwels, maar met nog 88 punten te verdienen is er over het kampioenschap nog niets beslist. Spa en Assen worden nog twee behoorlijke kluiven vooraleer we aan de titel mogen denken.”

Roger Grouwels en Kelvin Snoeks konden de schade beperken met een vijfde plek, maar achter twee gastrijders, en met bovendien de punten van de polepositie en de snelste ronde op zak.

In GTB zagen we een gelijkaardig scenario, met het duo Lamster-Molenaar dat na de safety car zijn slag kon slaan. De Porsche 911 van de Limburgse stal EMG Motorsport won het pleit voor de rechtstreekse concurrenten, Milan Dontje en Ferdinand Kool (Corvette) en de Brit Simon Atkinson in zijn Dodge Viper.

Patrick Lamster-Donald Molenaar - Porsche 997 EMG
Patrick Lamster-Donald Molenaar - Porsche 997 EMG
Patrick Lamster: “Vandaag hebben we wat geluk en met onze regelmaat doen we een goede zaak in het kampioenschap, dat is zeker. Maar of de titel binnen is? Neen, daar denk ik nog helemaal niet aan. Ik denk dat de beslissing pas valt in Assen, op het einde van het seizoen. In ieder geval bedankt aan Donald voor zijn steun en het geweldige werk van het team. Onze auto is enorm betrouwbaar en ook dat maakt een deel van ons succes!”

Ward Sluys (JR Motorsport BMW M4) maakte een minder goede beurt en werd zesde, waardoor hij nu al als derde in het kampioenschap meer dan twintig punten achterstand telt.

Podium voor Chris Voet en Bart van den Broeck in Sport Divisie

Jimmy Adriaenssens-Wim Meulders - Seat Leon Supercopa
Jimmy Adriaenssens-Wim Meulders - Seat Leon Supercopa
De tweede race van het weekend in de Divisie Supersport werd echt een maat voor niets voor de Belgische deelnemers.

Philippe Bonneel had samen met zijn teamgenoot Bas Schouten erg veel verwacht van het Engelse weekend, maar na een vierde plaats op zaterdag, zat er op zondag niet meer in dan een elfde stek. In de beginfase van de race kon de mooie EMG Motorsport BMW M3 nog mee met de kopgroep, het tweede deel van de race was duidelijk niet echt een meevaller.

Philippe Bonneel: “Echt gelukkig kunnen we niet zijn en mogelijk heeft dit een invloed op de rest van mijn raceplannen van het seizoen. Ik weet het nog niet, even dit laten bezinken.”

Jimmy Adriaenssens en Wim Meulders tikten als twaalfde aan, voor een voorlopig, eenmalig, optreden dit seizoen in de Seat. “Ik ben onder meer een huis aan het bouwen en we hebben dus weinig tijd, maar volgend jaar zit een comeback er wel in”, aldus de snelle Antwerpenaar.

Reiner Weishaupt en Xavier Mezquita werden in hun DVB Racing KTM dertiende na een moeilijke wedstrijd.

De zege in de Divisie Supersport was voor de Britse gasten Richard Neary en Martin Short in een Rollcentre BMW M3 V8.

Voet-Van den Broeck - Peugeot RCZ
Voet-Van den Broeck - Peugeot RCZ
In de Divisie Sport ging de zege naar de Belgische EMG Motorsport Clio van de Nederlander Wiebe Wytzes en derde plek was weggelegd voor Chris Voet en Bart Van den Broeck in de prachtige Peugeot RCZ van Traxx Racing. Het duo maakte zo ruimschoots een moeilijke eerste race van het weekend goed.Chris Voet en Bart Van den Broeck: “Een opsteker na gisteren, zeg dat wel. We blijven zo in de running voor het eindpodium en dat is ons doel ook. We hebben ons vooral zeer goed geamuseerd en dat is het belangrijkste!”

Supercar Challenge Press-Niles Vaeck
   • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons