van der Horst

Brands Hatch: Zege voor Nicolas Van Dierendonck

Nicolas Vandierendonck - Archie Hamilton - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - Archie Hamilton - SRT Corvette ZR1 GTE
De eerste race van de Divisies Super GT en GTB van de Supercar Challenge powered by Pirelli op het Britse Brands Hatch was een thriller tot op de meet. Uiteindelijk ging de zege naar de Shipex SRT Racing Corvette C6.R van de leider in het kampioenschap, Nicolas Vandierendonck en zijn teamgenoot voor één weekend, de Brit Archie Hamilton. Achter de Belg en de Brit finishten Henry Zumbrink (Volvo S60 V8) en Roger Grouwels-Kelvin Snoeks in de Team RaceArt Viper GT3-R als tweede en derde, wat betekent dat de verschillen in het kampioenschap enorm klein blijven.
Jeffrey Van Hooydonk/Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette
Jeffrey Van Hooydonk/Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette
Nicolas Vandierendonck: “Ik had een relatief goede start, maar maakte in het tweede deel van mijn stint een remfout en daarna was het echt moeilijk. Vervolgens nam Archie over en hadden we wat geluk met de interventies van de safety car. Bovendien reed Archie echt een dijk van een race en in de laatste fase van de wedstrijd kon hij de zege veiligstellen. Jeffrey kon wegens een te drukke beroepsagenda niet aanwezig zijn en ik deed beroep op Archie Hamilton die het circuit kent als zijn broekzak. Aan de paar ronden die we krijgen om de omloop de verkennen en te kwalificeren heb ik echt te weinig om het verschil te maken. We reden ditmaal met de Gurneys op de achtervleugel en de wagen gaf een stabieler gevoel. We doen uiteraard een goede zaak in het kampioenschap en we staan weer een stapje dichter bij de titel, maar met nog vijf races te gaan, is alles uiteraard nog mogelijk.”

De man uit Lanaken, Roger Grouwels, ziet de Corvette dus weer twee punten uitlopen. “We pakken gelukkig de punten van de snelste ronde en de polepositie, dus alles blijft te overzien, maar we zullen ergens wel eens wat geluk moeten hebben. Nu goed, morgen is een nieuwe race en dan gaan we er weer vol voor.”

Ward Sluys
Ward Sluys
In de Divisie GTB zagen we de JR Motorsport BMW M4 met enkel Ward Sluys aan boord een bijzonder goede zaak doen. De winst was weliswaar voor de jonge Britten McKay-Bradshaw (Porsche 991 GT3 Cup), maar zij reden als gast en scoorden dus geen punten. Ward Sluys pakte zo niet enkel de punten van de zege, maar stak ook de bonuspunten voor de snelste ronde en de polepositie op zak. Achter hem werd een andere Brit die echter wel de hele serie rijdt, Simon Atkinson (Viper GT3), derde, voor Patrick Lamster en Donald Molenaar die leiders in het kampioenschap blijven.

Ward Sluys: “Perfect… En de nieuwe wagen die JR Motorsport klaarstoomde is gewoon geweldig. Ik heb de Porsche in de eindfase niet meer aangevallen, want ik wilde de extra strafseconden uiteraard niet, de punten waren toch al binnen.”

Divisies Super Sport en Sport:

Jimmy Adriaenssens-Wim Meulders - Seat Leon Supercopa
Jimmy Adriaenssens-Wim Meulders - Seat Leon Supercopa
Minder succes was er voor de landgenoten in de wedstrijd op zaterdag van de Divisies Super Sport en Sport op Brands Hatch. De wedstrijd was tot de pitstops echt bijzonder mooi om te volgen. De top 6 bleef tot halverwege bumper aan bumper racen, met heel wat positiewisselingen. Bij de toppers ook Bas Schouten, de teamgenoot in de EMG Motorsport BMW M3 van Philippe Bonneel. Bonneel kwam als tweede weer de piste op, maar diende zich na één uur racen met een vierde plek tevreden te stellen.

De zege was voor Ruud Olij in de Stichting Euro Autosport BMW M3, met een goede twintig seconden bonus op de schitterende ex-V8 Star Mercedes C63 van Bob Herber. In de allerlaatste ronde ging Michael Verhagen nog aan Philippe Bonneel voorbij om met de JR Motorsport BMW E46 GTR naar een derde plek te rijden, net voor onze landgenoot.

Wieve Wytzes - EMG Renault Clio
Wieve Wytzes - EMG Renault Clio
Verder in het klassement vinden we de DVB RACING KTM van Xavier Mezquita en Reiner Weishaupt op de negende plek, terwijl terug-van-weggeweest Jimmy Adriaenssens en Wim Meulders in hun Seat Leon op de elfde plaats beslag legden.

In de Sport Divisie was de zege voor de Nederlander Wiebe Wytzes in de Belgische EMG Motorsport Renault Clio. Chris Voet en Bart van den Broeck dienden in hun mooie Peugeot op te geven.


Supercar Challenge Press  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons