van der Horst

Brands Hatch: Zware crash van Buhk in eerste vrije training

De Bentley Continental GT3 liep vooral vooraan zware schade op
De Bentley Continental GT3 liep vooral vooraan zware schade op
Op zaterdagmorgen werd het tweede Blancpain Sprint Series raceweekend in Brands Hatch op gang geschoten met de eerste vrije training. Een kwartier voor het einde verloor Maximilian Buhk zijn HTP Motorsport Bentley bij het uitsturen van Paddock Hill Bend en plofte frontaal in de vangrails aan de overkant, wat meteen het einde van de sessie én de Bentley betekende. De Continental GT3 zien we dus dit weekend niet meer in actie.
#0 Team Brasil BMW Z4 GT3
#0 Team Brasil BMW Z4 GT3
Eerder ging ook de al de #74 ISR Audi van de broers Fjördbach van de baan, dit keer bij het insturen van Paddock Hill Bend. Buiten wat kosmetische schade leek de Audi ok en zullen we deze hoogstwaarschijnlijk terugzien voor de tweede vrije training. De besttijd ging naar Sergio Jimenez en Caca Bueno in de BWM Z4 van Team Brasil, zij waren net geen tiende van een seconde sneller dan de #1 WRT Audi van Laurens Vanthoor en Robin Frijns. De Britse manche is een thuiswedstrijd voor Craig Dolby, hij zette de derde tijd neer in de Nissan van MRS GT Racing die hij deelt met Sean Walkinshaw. Enzo Ide en Christopher Mies eindigden in hun #2 WRT Audi dan weer als vierde.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 9 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons