van der Horst

Brands Hatch: Ide en Mies pakken nipte zege - Soulet mee op het podium

Podium BGTSC Brands Hatch 2016
Podium BGTSC Brands Hatch 2016
Na een intense main race op een zonnig Brands Hatch waren het uiteindelijk Enzo Ide en Christopher Mies die, mede dankzij een uitstekende pitstop van WRT, de overwinning binnenhaalden. Maxime Soulet kon nog een derde plaats uit de brand slepen in de Bentley #8 achter de winnaar van de kwalificatierace, de HTP Mercedes #86. WRT kende daarnaast echter ook pech met een lekke band voor de kampioenschapsleider en een vreemd incident tussen de nummer 2 en 3.
Laurens Vanthoor & Frédéric Vervisch
Laurens Vanthoor & Frédéric Vervisch
Bij het doven van de lichten reed oude rot in het vak Bernd Schneider meteen weg, zowel Ide als Frédéric Vervisch in de WRT Audi's kenden een goede start en konden doorstoten naar respectievelijk de tweede en vierde plaats. Na enkele ronden zagen we echter opeens een lekke rechterachterband op de wagen van de Kortrijkzaan, de Audi diende een extra pitstop te maken en verloor erg veel tijd. Hierdoor kon Soulet doorstoten naar de vierde plaats, kort voor het openen van het pitwindow pakte hij ook de derde stek over van Marlon Stockinger in de ISR Audi.

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
WRT werkte opnieuw een perfecte pitstop af waardoor Ide's teamgenoot Christopher Mies in de #33 de leiding kon overnemen. De HTP Mercedes, nu met Jules Szymkowiak aan het stuur, kon bij het wegrijden uit de pitlane nog zeer nipt de Bentley achter zich houden. De verschillen tussen de drie koplopers waren al niet groot maar werden met nog zo'n twintig minuten op de klok nog verder verkleind door een tussenkomst van de safety car. De WRT Audi #2 van Stuart Leonard ging hard van de baan na een klaarblijkelijk uitwijkmaneuvre voor zijn spinnende teamgenoot, de #3 van Rodrigo Baptista.

Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Met nog minder dan tien minuten te gaan werd de eindsprint ingezet, jammer genoeg voor de Bentley op de derde plaats zaten er enkele gedubbelden tussen hem en de beide leiders. Vooraan draaide het dus uit op een duel tussen Mies en Szymkowiak, de Duitser hield de deur mooi dicht en scoorde zo de tweede overwinning op rij voor WRT, na de zege van Vervisch en Vanthoor in de openingswedstrijd in Misano.

Enzo Ide
Enzo Ide
Enzo Ide: "Na drie jaar van pech en penalties in Blancpain Sprint kan ik eindelijk mijn eerste zege vieren! Ik heb al wat podiums gehaald in het verleden maar zo'n overwinning voelt echt geweldig! Mijn geheim? De dokter adviseerde mij laatst om elke middag een siësta van een halfuurtje te doen" grapte de West-Vlaming tot slot.--- Uitslag Main Race BGTSC Brands Hatch 2016 (PDF) ---

Foto's: Racing Internatinal Photography & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 8 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons