Brands Hatch: Opnieuw podium voor Van Glabeke

Van Glabeke - Van Dierendonck
De Pool Michaël Broniszewski won op het circuit van Brands Hatch met zijn Kessel Ferrari na de kwalificatierace ook de main race. De main race was quasi een kopie van de kwalificatierace met dezelfde mensen op het podium, maar dan met de tweede en derde plaats in omgekeerde volgorde. Ditmaal was het Karim Ojjeh en zijn Belgische BMW M6 GT3 van het Boutsen Ginion Racing team die het zilver pakte voor Patrick Van Glabeke die zich in de door AF Corse gerunde Ferrari 458 GT3 verslikte toen de gele vlag werd opgeheven.
Podium GT Sports Club Brands Hatch
Patrick Van Glabeke was in een duel verwikkeld met Karim toen het ganse circuit met geel werd bedacht na een uitstap van een collega rijder die bovendien in een gevaarlijke situatie stond. Net toen er opnieuw groen werd getoond was de BMW rijder iets sneller bij de pinken en pakte de tweede plaats over van de Curbstone rijder.

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette C6 ZR1
Nicolas Vandierendonck, vertrokken vanop de vierde plaats en meteen mooi buitenom bij Ojjeh, was opnieuw lange tijd in strijd met Van Glabeke voor de tweede plaats met de Belgische BMW M6 GT3 in zijn zog. Nicolas maakte een knappe gecontroleerde schuiver, maar verloor hierbij wel een plaats aan Karim Ojjeh en werd zodoende opnieuw knap vierde in de SRT Corvette. Nadien verhuisde de West Vlaming nog naar de negende plaats nadat hij een gele vlag zou hebben genegeerd.

Start Main Race
Alexis De Bernardi loodste zijn Kessel Racing Ferrari naar de vierde plek na een hevige strijd met puntenleider Mario Cordini (AF Corse Ferrari 458 GT3), die was opgerukt van af de zestiende startplaats. Coach McKansy’s Lamborghini Gallardo GT3 maakte de top zes vol en werd in het klassement gevolgd door de winnaar van de Iron Cup, Stephen Earle (Kessel Racing Ferrari 458 GT3). De WRT Audi rijders Louis Soenen en Jean-Michel Baert eindigden respectievelijk als twaalfde en zestiende. Cordini voert nog steeds de puntenstand aan voor Michal Broniszewski. Patrick Van Glabeke is opgeklommen naar de vijfde plaats in de tussenstand, Nicolas Vandierendonck staat achtste.

Foto's: Arne Simons

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sports Club op zondag 8 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.