Brands Hatch: Tweede plaats voor Patrick Van Glabeke in qualifying race

Podium Kwalificatierace Brands Hatch: Van Glabeke - Bronizewski - Ojjeh
Tijdens de qualifying race van de GT Sports Club in Brands Hatch heeft Patrick Van Glabeke zijn eerste podium te pakken na een waanzinnig spannende race met Martin Lanting en Nicolas Vandierendonck. Het trio streed 25 minuten lang voor het zilver na de Kessel Ferrari van Michaël Broniszewski die een start-finish reed. De ontknoping kwam er op het einde toen Lanting een gedubbelde rijder raakte en zijn tweede plaats verloor aan Van Glabeke. Vandierendonck leek af te stevenen op een mooie derde plaats tot een onstabiele Corvette eventjes door de zandbak ploegde en hij zijn derde plaats nog moest afstaan aan de BMW M6 GT3 van Karim Ojjeh en het Belgische Boutsen Ginion Racing team.
Jan Brunstedt (JB Motorsport Audi R8 LMS ultra) eindigde vijfde na een viriele strijd met Mario Cordoni en won de Iron Cup. Louis Soenen bracht zijn Team WRT Audi als veertiende aan de finish, ploegmaat Jean-Michel Baert moest de race vroegtijdig staken.

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sports Club op zondag 8 mei 2016.