van der Horst

Brands Hatch: Tweede startplaats voor Nicolas Vandierendonck

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette C6 ZR1
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette C6 ZR1
Michaël Broniszewski reed op het circuit van Brands Hatch zijn Kessel Racing Ferrari 458 Italia GTE naar de pole voor de eerste race van de Blancpain GT Sports Club met een tijd van 1:26.660. Nicolas Vandierendonck start morgen naast de Ferrari op de eerste lijn, de SRT Corvette C6 GTE strandde op 0.767 seconde van de tijd van Broniszewski. Ook Patrick Van Glabeke realiseerde een mooie prestatie tijdens de kwalificatie, hij zette zijn AF Corse Ferrari GT3 op de vierde plaats na teamgenoot Martin Lanting in een 458 GT2 versie.
Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
Beide landgenoten waren dan ook zeer tevreden na afloop van de kwalificaties. Onder de tent van SRT klonk het dat het steeds beter ging. Vandierendonck liet in Misano verstaan dat binnen de GT Sports Club de kwalificatie van kapitaal belang is gezien de concurrentie en de lengte van de wedstrijden. Van Glabeke is opnieuw onderweg met de vetrouwde 458 GT3 gezien zijn 488 GT3 nog niet klaar is. De Oost Vlaming liet zich enkel kloppen door een semi Pro rijder en twee GTE wagens en ook hier waren enkel lachtende gezichten te bespeuren.

Karim Ojjeh - Boutsen Ginion Racing BMW M6 GT3
Karim Ojjeh - Boutsen Ginion Racing BMW M6 GT3
Ook de vijfde tijd was voor een Ferrari met het AKKA ASP exemplaar van Anthony Pons. Een zesde tijd chrono was er voor de JB Motorsport Audi R8 LMS van Jan Brunstedt. Coach McKansy klokte met zijn Lamborghini Gallardo GT3 af als zevende een plaats beter dan debutant Karim Ojjeh met de BMW M6 GT3 van het Boutsen Ginion Racing team. Leider in de puntenstand Mario Cordoni kende problemen met zijn Ferrari en realiseerde slechts de tiende tijd. De WRT Audi’s van Jean-Michel Baert en Louis-Philippe Soenen realiseerden respectievelijk de dertiende en zeventiende tijd.

Foto's: Blancpain GT Sports Club
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 7 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons