van der Horst

Brands Hatch: Zege voor Mercedes in kwalificatierace - Ide derde

Podium Qualifying Race Brands Hatch 2016
Podium Qualifying Race Brands Hatch 2016
De Mercedes van Bernd Schneider en Jules Szymkowiak legde de funderingen voor de overwinning in de kwalificatierace al bij de start. De Nederlander ging voorbij de van pole vertrokken ISR Audi van Franck Perera en sloeg meteen een kloof. Enzo Ide kon samen met Christoper Mies de andere HTP Mercedes, van Clemens Schmid en Jazeman Jaafar, wel verslaan en zo beslag leggen op de laatste podiumtrede in de #33 WRT Audi.
Start Qualifying Race Brands Hatch 2016
Start Qualifying Race Brands Hatch 2016
Ook hun teamgenoten en kampioenschapsleiders Frédéric Vervisch en Laurens Vanthoor deden een goede zaak, gestart vanop de negende plaats konden zij als vijfde aantikken, mede dankzij een snelle pitstop van WRT. Broer Dries Vanthoor, die de #4 Audi deelt met Robin Frijns, eindigde daar net achter en mag dus straks naast de #1 plaatsnemen op de derde startrij. De main race wordt op gang geschoten om 17u20 Belgische tijd.


Enzo Ide
Enzo Ide
Enzo Ide: "Brands Hatch is echt een moeilijke baan om voorbij te steken, maar de Mercedes kon ik gelukkig nog achter mij houden. Bovendien is het hier moeilijk om anderen te dubbelen, dus daar is het extra opletten. Dank ook aan mijn team WRT voor de erg goede pitstop."

--- Uitslag Kwalificatierace BGTSC Brands Hatch 2016 (PDF) ---


Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 8 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons