Brands Hatch: Ginetta onklopbaar – Top 10 plaats voor Vandenbalck/Dejonghe

Tom Hibbert en Charlie Robertson
De twee races voor de GT4 European Series Northern Cup die dit weekend op het circuit van Brands Hatch verreden werden kenden een woelig verloop, meerdere malen moest de safety car uitrukken na incidenten tussen de deelnemende bolides. De door Ginetta Cars ingezette Ginetta G55 GT4 voor Tom Hibbert en Charlie Robertson won vrij makkelijk beide races. Onze landgenoten Jamie Vandenbalck en Sam Dejonghe die uitkwamen op een Porsche Cayman van Allied Racing eindigden negende in de eerste wedstrijd maar moesten de strijd staken in het tweede treffen.
Allied-Racing - Porsche Cayman GT4
De Ginetta G55 GT4 van Tom Hibbert en Charlie Robertson nam na de start van race 1 direct het voortouw maar kon niet wegrijden van de concurrentie omdat de wedstrijd tot driemaal toe moest onderbroken worden met een safety car periode om in het grind vastzittende wagens te verwijderen. Ricardo van der Ende en Max Koebolt reden met hun Ekris M4 gans de wedstrijd op de tweede plaats. Matthew Graham bracht de Equipe Verschuur McLaren 570S als derde over de lijn maar een penalty voor inhalen onder geel sloeg de wagen ver terug in het klassement. De derde plaats ging alzo naar Tolman Motorsport McLaren van Joe Osborne en David Pattison. Sam Dejonghe lag op kop toen hij de Allied Racing Porsche binnen bracht voor de verplichte pitstop, maar in de pits gingen ettelijke seconden verloren, Jamie Vandenbalck knokte zich nog terug naar voren en bracht de Porsche Cayman als negende over de lijn.

Start race 2 Brands Hatch
In de tweede race lag Jamie Vandenbalck al snel uit de race na een aanrijding met een andere Porsche, wat een eerste safety car periode uitlokte, er zouden er nog twee volgen. Na een vierde incident werd besloten om de race vroegtijdig af te vlaggen. Net als in de eerste wedstrijd was het de Ginetta van Tom Hibbert en Charlie Robertson die de zege behaalde en opnieuw eindigden Ricardo van der Ende en Max Koebolt op de tweede plaats. William Moore en Matt Nicoll-Jones reden hun Academy Motorsport Aston Martin Vantage naar de laatste podiumplaats. Het Belgische Street Art Racing behaalde met de Aston Martin van Demay en Dupont een mooie zesde plaats nadat ze in de eerste race als dertiende geëindigd waren.

Foto's: GT4European Series Northern Cup & Arne Simons

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op maandag 8 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.