van der Horst

Brands Hatch: Lamborghini wint kwalificatierace - Pech voor de Belgen

GRT Lamborghini Huracàn GT3
GRT Lamborghini Huracàn GT3
Grasser Racing Team was de overtuigende winnaar van de kwalificatierace vanmiddag in Brands Hatch met de zege voor de #63 van Christian Engelhart en Mirko Bortolotti. De tweede Lamborghini van het team, de#19 van Perez Companc en Siedler, pakte bovendien de derde plaats achter de Rowe Racing BMW #98 van Markus Palttala en Jesse Krohn. De Belgen kregen te maken met pech, en dan vooral Enzo Ide, wiens WRT Audi dan nog op de eerste startrij stond.
Start kwalificatierace Brands Hatch
Start kwalificatierace Brands Hatch
Bij de start ging het meteen mis in Paddock Hill Bend, Christopher Mies (de teamgenoot van Ide) en Christopher Haase (Sainteloc Audi) raakten elkaar en laatstgenoemde maakte een spin. Ook Mies deelde in de klappen, tijdens de derde ronde liep hij, vermoedelijk als gevolg van het contact, een lekke band op. Weg punten dus voor onze landgenoot, die bovendien straks als 30e en voorlaatste moet beginnen aan de hoofdrace.

Fässler ploegde door het grind in de WRT Audi
Fässler ploegde door het grind in de WRT Audi
De top drie bleef, behalve tijdens de pitstops, ongewijzigd met de Rowe Racing BMW tussen de beide GRT Lamborghini's. Het veld werd echter kort voor het einde weer bij mekaar gebracht door de safety car na een crash van de AKKA ASP Mercedes van Christophe Bourret. De Fransman kreeg een dreun mee van Andy Soucek, die de Bentley #8 deelt met Maxime Soulet. De Spanjaard kreeg hiervoor een straf van 40 seconden. Ook Dries Vanthoor deelde in de klappen. Zijn WRT-teamgenoot, Marcel Fässler, moest immers in Paddock Hill Bend door het grind om het ongeluk met de Mercedes te ontwijken.

Fässler sleepte nog een 18e startplaats uit de brand voor de hoofdrace, die begint om 17u15 Belgische tijd. De Bentley daarentegen zal pas als 24e aan de wedstrijd mogen beginnen.

--- Uitslag Qualifying Race Blancpain GT Series Sprint Cup Brands Hatch 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 7 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons