van der Horst

Brands Hatch: Alon Day en Alexander Graff winnaars in de EuroNASCAR PRO

Alon Day - PK Carsport
Alon Day - PK Carsport
Op het Indy circuit van Brands Hatch vond dit weekend de tweede manche van de NASCAR Whelen Euro Series plaats. De eerste race in de EuroNASCAR PRO werd gewonnen door PK Carsport rijder Alon Day. De tweede race ging naar de Zweed Alexander Graff (Speedhouse). Day moest een drive through uitzitten en viel terug naar de zestiende positie. Marc Goossens (Speedhouse) eindigde als tiende in de eerste Pro race.
Nicolo Rocca (CAAL Racing) nam de leiding bij de start van de eerste race met in zijn spoor Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) en Alon Day. In de zesentwintigste ronde ging Day voorbij Ercoli en vijf ronden later passeerde hij ook Rocca en reed naar zijn negentwintigste zege in de NASCAR serie. Martin Doubek (Hendriks Motorsport) en Giorgio Maggi (Race Art Technology) maakten de top vijf vol.

In de tweede race voor de PRO serie lag Day aanvankelijk op kop voor Ercoli en Graff. Maar in de achtste ronde bracht de safety car periode alle wagens terug bij elkaar en bij de herstart was Ercoli Alon Day te snel af. De Israëliër probeerde op allerlei manieren de leiding terug te winnen en tikte tenslotte Ercoli aan, die wijd moest gaan en met schade aan de wagen terugviel. Day lag terug op kop maar kreeg wat later een drive through waardoor Graff de overwinning in de schoot geworpen kreeg. Giorgio Maggi kwam als tweede over de lijn, Martin Doubel pakte de laatste podiumplek. Rocca en Frederic Gabillon (RDV Competition) waren de overige rijders in de top vijf.

Liam Hezemans - Hendriks Motorsport
Liam Hezemans - Hendriks Motorsport
Alberto Naska (CAAL Racing) won de eerste race in de EuroNASCAR 2 serie voor Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport/Alex Caffi) en Liam Hezemans (Hendriks Motorsport). In de tweede race behaalde Liam Hezemans de overwinning en dat pas in zijn vierde race in de serie. Naska werd ditmaal tweede en Tziortzis pakte de derde plaats.


Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op maandag 13 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons