van der Horst

Brands Hatch: Barwell Motorsport houdt McLarens achter zich

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Voor de vijfde manche van het British GT trokken de GT's richting het befaamde Brands Hatch, waar zij een race van twee uur voorgeschoteld kregen. Hoewel de McLarens het mooie weer maakten, waren het toch Rob Collard en Sandy Mitchell met hun Barwell Motorsport Lamborghini die met de overwinning gingen lopen.
Al van bij de start was het de Jenson Team Rocket RJN McLaren van James Baldwin en Michael O'Brien die de teugels stevig in handen nam. Baldwin kon met zijn McLaren al snel uitlopen tot 20 seconden op de zwarte Lamborghini van Collard. Deze voorsprong werd tenietgedaan nadat de Team Parker Racing Bentley in het gravel belandde en een safety car net voor de verplichte pitstops op de piste verscheen. Mitchell nam het stuur over van Collard en kwam op de piste net voor O'Brien, waarmee hij de leiding overnam.

In het tweede gedeelte werd de race nog even geneutraliseerd nadat er een band ontplofte bij een McLaren GT4, maar bij de herstart controleerde de Schot van Barwell Motorsport zonder problemen de race richting de eerste algemene overwinning van het seizoen. O'Brien kon nog aanklampen, maar moest tegelijkertijd ook naar achter kijken gezien de 2 Seas Motorsport McLaren van Angus Fender en Dean MacDonald in zijn zog bleef. Bij de GT4's ging de overwinning naar de Academy Motorsport Mustang van Jordan Albert en Matt Cowley, nadat zij van de voorlaatste plaats doorheen het hele veld konden oprukken.

Foto: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 30 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons