van der Horst

Brands Hatch: Derde zege op rij voor Alon Day - Longin knap tweede

Stienes Longin - Alon Day - Nicolo Rocca
Stienes Longin - Alon Day - Nicolo Rocca
Alon Day heeft in Brands Hatch zijn derde zege op rij in het EK NASCAR gepakt. De Israëlier, nochtans pas gestart vanaf de tweede rij, verschalkte in eerste instantie Loris Hezemans en rekende in de slotfase van de race ook af met Stienes Longin. De polesitter had tot dan de race autoritair geleid, maar Day naderde met rasse sneden en ging met nog een tiental minuten te gaan voorbij aan onze landgenoot die uiteindelijk genoegen moest nemen met de zilveren plak. Zijn teamgenoot op de #24 Chevy, Nicolo Rocca, zorgde voor een tweede PK Carsport-bolide op het podium. Marc Goossens klom knap op vanaf P7 en strandde aan de voet van het ereschavot.
  • VR Racing
Lasse Sorensen - Dexwet-df1 Racing
Lasse Sorensen - Dexwet-df1 Racing
Ander Vilariño kende een race om snel te vergeten. Hij pitte meermaals en gaf uiteindelijk op. Henri Tuomaala won in Challenger, terwijl Francesco Sini vanaf de zijlijn moest toekijken nadat zijn Elite 2 teamgenoot de krachtbron had beschadigd. In de Elite 2 leek Florian Venturi de zege te pakken, tot hij bij het ingaan van de slotronde plots snelheid verloor en terugviel tot P4. Lasse Sorensen bedankte en pakte de zege nadat hij van achteraan de grid gestart was! Scott Jeffs sloot voor Braxx Racing af als tweede, terwijl Advait Deodhar een volledig Rookie-podium verzekerde. Eric De Doncker won de Legend trophy, voor Mirco Schultis en Jerry De Weerdt.

De tweede Elite 1 race van het American Speedfest staat morgen geprogrammeerd om 14u08 Belgische tijd.

Uitslagen volgen...

Foto's: Stéphane Azemard - NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 1 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Speedfest.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons