van der Horst

Brands Hatch: Drie Belgische teams aan de start van de eerste manche van de GT Europe Sprint Cup

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Op het circuit van Brands Hatch vindt volgende week de eerste manche van de GT World Challenge Europe Sprint Cup plaats. Op de voorlopige inschrijvingslijst staan 29 bolides verdeeld over acht merken. De drie aanwezige Belgische teams staan in voor niet minder dan negen wagens aan de start.
Audi, BMW, Porsche, Mercedes, McLaren, Ferrari, Lamborghini en Honda, dat zijn de merken die we tegenkomen op de inschrijvingslijst voor de manche te Brands Hatch. Drie Belgische team tekenen present, Team WRT, Comtoyou Racing en Boutsen VDS.

Boutsen VDS - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Boutsen VDS - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Team WRT zakt naar Groot-Brittannië af met niet minder dan vier BMW’s M4 GT3. Naast Valentino Rossi en Maxime Martin in de #46 rekent het team ook op Dries Vanthoor/Charles Weerts (#32), Thomas Nuebauer/Jean Baptiste SimmenAuer (#31) en Calan Williams/Niklas Krütten (#30). Deze laatste wagen komt uit in de Gold klasse, de overige drie in de Pro klasse. Comtoyou Racing houdt het op drie Audi’s voor Christopher Haase/Lucas Legeret, Frédéric Vervisch/Nicolas Baert en Gilles Magnus/Finlay Hutchison. Ook hier komen deze laatsten uit in de Gold klasse terwijl de beide overige wagens ingeschreven staan in de Pro klasse. De twee Audi’s van Boutsen VDS Audi’s komen uit in de Gold klasse en worden bemand door Aurelien Panis/Alberto Di Folco en Adam Eteki/Cesar Gazeau.

Foto's: Racing International Photography
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Sprint op donderdag 4 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons