Brands Hatch: Driestrijd voor de zege eindigt met zware crash

WRT - Audi R8 LMS
De eerste GTWCE Sprint-wedstrijd vanmiddag in Brands Hatch werd ontsierd door een zware crash van Oliver Wilkinson in de Jota McLaren #38. Teamgenoot Ben Barnicoat bouwde een mooie voorsprong uit in de beginfase maar zodra Raffaele Marciello plaatsnam in de AKKA ASP Mercedes #88 werd het gat elke ronde kleiner. Wilkinson hield de deur echter mooi dicht waardoor ook Dries Vanthoor (WRT Audi #32) kon aansluiten met minder dan tien minuten op de klok. Bij het dubbelen ging het echter fout voor de McLaren, Wilkinson kreeg een tik mee van Marciello en ging hard van de baan. De Brit geraakte gelukkig niet gewond.
Raffaele Marciello (AKKA ASP Mercedes)
De wedstrijd werd onder Full Course Yellow volgemaakt met Marciello als voorlopige winnaar, voor Vanthoor en Maro Engel (Toksport Mercedes #6). Het incident wordt echter nog onderzocht waardoor kampioenschapsleiders Vanthoor en Weerts alsnog kans maken op de zege. Frédéric Vervisch bracht de Saintéloc Audi #26 als zevende over de streep en deed daarmee twee plaatsen beter dan Ulysse de Pauw (CMR Bentley #107). Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) voerde in de beginfase het veld in Pro Am aan maar moest aan de finish tevreden zijn met een tweede plaats in de klasse en een 22e plek algemeen.

Foto's: Racing International Photography & SRO

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 29 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.