van der Horst

Brands Hatch: Elite 1: Anthony Kumpen van start tot finish in race 1

Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Anthony Kumpen heeft gedaan wat hij moest doen na het baalweekend bij de seizoensopener in Valencia: de eerste race van de NASCAR Whelen Euro Series meeting in Brands Hatch winnen. Kumpen, vertrokken vanop pole, hield het hoofd koel, beperkte de foutjes en dook als eerste onder het zwart-wit geblokt door. Puntenleider Borja Garcia sloot als tweede af, nadat hij bij de start Fred Gabillon verschalkte. Marc Goossens sloot knap af als vijfde in race die gekenmerkt werd door een gebrek aan inhaalbewegingen.
  • STX Motorhomes
Bij de start behield Kumpen het voordeel, maar de man naast hem, Fred Gabillon, miste zijn start en moest Borja Garcia voorlaten. Ook Stienes Longin verloor een plaatsje bij de start. Eenmaal de start achter de rug was, zagen we bijzonder weinig positiewissels. Het was treintje rijden op het Brands Hatch Indy-circuit, wachten tot foutjes van tegenstanders; foutjes die helaas zelden gebeurden. In de eindfase kwam de safety kort de baan op voor de gestrande bolide van Marconi Abreu te verwijderen, waarna we een green-white-checker-sprint kregen tot aan het einde.

Marc Goossens - Braxx Racing - Ford Mustang
Marc Goossens - Braxx Racing - Ford Mustang
Nog voor de restart verdween Fred Gabillon uit de race. Zag de Fransman door een tekort aan benzine een podiumplaats verloren gaan? Voor de rest veranderde er niets meer en aan de meet was het Kumpen, voor Garcia, Day, Goossens, Ercoli en Longin. Goossens trachtte bij de herstart nog Day te passeren, maar Day reed verdedigend en stelde zijn podium veilig. Teamgenoot Jerry De Weerdt zocht in de eindfase de box op. Anthony Kumpen liet ook de snelste rondetijd optekenen en start morgen bij race 2 vanaf de pole. Die tweede race wordt op gang gevlagd om 14:35 Belgische tijd; de eerste race van de Elite 2 series start vandaag om 18:10 Belgische tijd.

--- Uitslag Elite 1 Race 1 NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch 2017 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 10 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons