van der Horst

Brands Hatch: Ferrando wint weer - Dumarey op podium

Podium Elite 2 Race 2 Brands Hatch
Podium Elite 2 Race 2 Brands Hatch
Thomas Ferrando heeft na de eerste wedstrijd gisteren, ook de tweede race van de NASCAR Whelen Euro Series in Brands Hatch gewonnen. De Fransman, die ook in de Elite 1 series dit weekend tweemaal een top zes-notering realiseerde, spurtte vanaf pole weg en hield aan de meet zijn landgenoot Ulysse Delsaux af. Guillaume Dumarey was wederom beste rookie en sloot af op het algemene podium.
Thomas Ferrando - Knauf Racing - Ford Mustang vs. Guillaume Dumarey - PK Carsport - Chevrolet SS
Thomas Ferrando - Knauf Racing - Ford Mustang vs. Guillaume Dumarey - PK Carsport - Chevrolet SS
Er was dit weekend geen kruid gewassen tegen Thomas Ferrando. De Knauf Racing-piloot leidde na zijn zege van gisteren ook in race 2 vanaf de pole tot aan de finishvlag. Guillaume Dumarey reed weer een sterke wedstrijd, maar net als gisteren maakte onze landgenoot een foutje, waardoor hij de tweede plaats verspeelde en zich tevreden moest stellen met de laatste podiumtrede. Niettemin een goed resultaat, waarmee hij opschuift naar de vierde plaats in de tussenstand. Vanwege de dubbel van Ferrando, loopt de kampioenschapsleider wel uit. Ondanks een motorwissel, beleefde Jerry De Weerdt een topweekend. Na zijn zege in de Elite 2-race van gisteren en een podium in de Elite 1 race eerder vandaag, sloot hij zijn weekend af met een nieuwe zege in de Elite 2 series.

Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Elite 2 - Raceway Venray
Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Elite 2 - Raceway Venray
Voor de volgende manche trekt de Europese NASCAR naar het Nederlandse Venray voor de enige meeting op de kalender 2017 die afgewerkt wordt op een ovaal. Afgelopen jaar won PK Carsport 3 van de 4 races en scoorde het evenveel poles. Voor de Belgische fans wordt dat overigens een bomvol autosportweekend, want naast Euro NASCAR in Venray, is er ook Belcar, Supercar Challenge en TCR Benelux te Circuit Zolder en het BK Rallycross in Maasmechelen. Daarnaast is er ook ADAC GT te Circuit Zandvoort en FIA WEC op de Nürburgring.

--- Uitslag Elite 2 Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch 2017 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters & NASCAR Whelen Euro Series / Stephane AzemardSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 11 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons