van der Horst

Brands Hatch: Guillaume Deflandre wint eerste ronde

Guillaume Deflandre - RDV Competition
Guillaume Deflandre - RDV Competition
Na hun testrace vorige week op de omloop van Daytona, was het dinsdag tijd voor het echte werk. De eerste stop op de kalender voor de EuroNASCAR Esports Series was op het bekende circuit van Brands Hatch en we kregen in de eerste race tevens een eerste Belgisch succes. Guillaume Deflandre pakte de overwinning in de finale na een heuse driestrijd. Zijn twee tegenstanders om de zege, Alon Day en Andre Castro, werden respectievelijk tweede en derde.
  • Hamofa Performance
Start finale Euro Nascar Brands Hatch
Start finale Euro Nascar Brands Hatch
Na het bitsige duel tussen Castro en Day tijdens de testrace vorige week, kregen we er deze week met Deflandre een derde piloot bij om in de gaten te houden voor de overwinning. Nochtans was Day de sterkste in de openingsfase van de race, al maakte hij na tien minuten een fout waardoor de huidige PK Carsport-piloot in de laatste bocht te wijd ging en zo terugviel. Castro en Deflandre zouden het onder elkaar uitvechten om de overwinning, maar dat verliep anders dan voorzien. Aangezien er op het kortere Indy Circuit werd gereden, was het verkeer zonder kleerscheuren voorbij geraken de moeilijkste opdracht.

In het verkeer kon Castro een dreigende Deflandre niet afhouden en door een kleine tik van de man uit Stoumont viel de Amerikaan terug naar een derde plaats. Uiteindelijk hield Deflandre aan de streep minder dan een seconde voorsprong over op Day. Aan Belgische zijde eindigde Braxx Racing-mecanicien Bryan Crauwels net buiten de top 5 op een mooie zesde plaats, terwijl Simon Pilate op plaats 33 de race afsloot. Bavo Follon (PK Carsport) en Sven Van Laere (Braxx Racing) haalden de finale niet.

Foto's: Nascar Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 29 april 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons