van der Horst

Brands Hatch: Jamie Vandenbalck nipt naast podium in race 2

Street Art Racing - Aston Martin vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin vantage GT4
Jamie Vandenbalck heeft in de tweede race te Brands Hatch opnieuw een sterke prestatie neergezet in de tweede race voor de GT4 European Series. Samen met Julien Darras reed hij de Street ART Racing Aston Martin Vantage naar een vierde plaats algemeen. Benjamin Lessennes (Equipe Verschuur McLaren 570S GT4) kwam met McKay als zesde over de lijn na een drive through maar verlaat Groot-Brittannië wel als leider in de puntenstand. De race zelf werd gewonnen door de Leipert Motorsport Mercedes AMG GT4 van Jan Kisiel en Max Koebolt.
Leipert Motorsport - Mercedes AMG GT4
Leipert Motorsport - Mercedes AMG GT4
Jan Kisiel en Max Koebolt kenden geen problemen in de tweede race voor de GT4 European Series te Brands Hatch en leidden de race van start tot finish. In de beginfase van de wedstrijd verloren we de PROsport Aston Martin van Akhil Rabindra uit de kopgroep nadat de rijder een drive-through kreeg voor het maken van contact met een andere deelnemer. Kisiel dook als leider de pits in om het stuur over te geven aan Koebolt met Ricardo van der Ende (Ekris M4 GT4) en McKay in respectievelijk tweede en derde positie. Later moest Vandenbalck ook nog Cedric Freiburghaus (Phoenix Racing Audi R8 LMS GT4) en Patric Niederhauser (True Racing KTM X-Bow) laten passeren. Lessennes kreeg een drive-through voor het overschrijven van de track limits en zo schoof Vandenbalck terug een plaats op naar voor.

Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Een late safety car periode bracht geen wijziging mee in het klassement en Koebolt kwam als eerste onder de vlag door voor Freiburghaus, Niederhauser. De zege in de Pro-Am klasse was voor de Redele Competition Alpine A110 GT4 van Gregoire Demoustier en Alain Ferté terwijl de zege in de Am klasse nu wel toekwam aan de Street Art Racing Aston Martin van Clement Seyler en Pascal Bachmann. De Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4’s vonden we terug op de plaatsen dertien (Dumarey/Glorieux) en achtentwintig (Schouten/van Buuren). Glenn Van Parijs die de Allied Racing Porsche 718 Cayman deelde met Constantin Schöll pakte de negentiende plaats.

Foto's: Arne Simons
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 5 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons