van der Horst

Brands Hatch: Kumpen mist kans op dubbel - Day wint - Goossens op podium

Alon Day - Caal Racing - Chevrolet SS
Alon Day - Caal Racing - Chevrolet SS
Anthony Kumpen vertrok vandaag voor de tweede Elite 1 race van het weekend in Brands Hatch vanaf de pole positie en hoopte om via een dubbelzege terug aansluiting te vinden met de top in het klassement. Kumpen's Chevy kreeg echter een kus van het exemplaar van Day en viel zo terug. Marc Goossens eindigde voor het tweede jaar op rij op het podium in Brands Hatch in de Braxx Racing Ford Mustang, maar moest wel Day en Fred Gabillon voor zich dulden.
Bij de start behield Kumpen het voordeel, terwijl puntenleider Borja Garcia de pits diende op te zoeken met een lekke band. In de tweede ronde liet Kumpen een klein gaatje en meer had Alon Day niet nodig om zich naast de Chevrolet SS #24 te murwen. Hij tikte Kumpen's bolide licht aan, waardoor deze even door het stof naast de piste moest. In een slag diende de regerend kampioen drie plaatsen prijs te geven, want naast Day doken ook Gabillon en Goossens langs de vertraagde bolide.

Jerry De Weerdt - Marc Goossens
Jerry De Weerdt - Marc Goossens
Kumpen kon zijn weg evenwel verderzetten, slaagde er zelfs in terug aansluiting te vinden bij het leidende trio tot de safety car de baan op kwam vanwege gestrande wagens van Junqueira en Bouchut. Bij de herstart stond Kumpen aan de buitenkant van de piste en konden zowel Ferrando als Tineo-Arroyo de Limburger passeren. Ook Marc Goossens verloor een plaatsje aan de winnaar van de Elite 2 race gisteren, Ferrando. Stienes Longin overleefde de herstart niet en viel uit na een contact met een tegenstander. Even later werd de race evenwel terug geneutraliseerd en lijnde iedereen opnieuw op achter de pace car. Voor Borja Garcia was dit uitstekend nieuws, want hij kon zich zo terugwerken tot in dezelfde ronde als de leiders.

Bij de herstart liet leider Day zich niet ringeloren en behield de leiding. Goossens stootte door tot P3 ten koste van Ferrando, die bovendien ook nog een plaatsje verloor aan Tineo-Arroyo. De leidersplaats van Day kwam niet meer in het gedrang en de Israëli won, voor Fred Gabillon - auteur van de snelste ronde - en Marc Goossens. Kumpen zou uiteindelijk slechts als zevende eindigen, voor Freddy Nordström en een verbluffende Borja Garcia. Jerry De Weerdt finishte als tweede in de Challenger-klasse. Straks om 17:35 werken de Elite 2 rijders hun tweede race van het weekend af.

--- Uitslag Elite 1 Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch 2017 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane AzemardSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 11 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons