van der Horst

Brands Hatch: Marco Wittmann (BMW) houdt Rene Rast (Audi) van de zege

Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann won vandaag in de BMW van Team RMG de zaterdagwedstrijd in Brands Hatch en profileert zich zo meer en meer als de kopman van het Beierse merk in de titelstrijd. De Duitser kon zijn landgenoot en kampioenschapsleider René Rast (Audi Sport Team Rosberg) achter zich houden. Derde werd Nico Müller (Audi Sport Team Abt Sportsline), voor teamgenoot Robin Frijns. Loïc Duval zorgde ervoor dat er liefst vier Audi's in de top vijf te vinden waren. Philipp Eng hield de eer hoog voor BMW Team RBM met een zesde plaats nadat hij na zijn pitstop nog verschillende posities kon opschuiven naar voren.
  • Shopa
Paul di Resta - R-Motorsport
Paul di Resta - R-Motorsport
Bij het doven van de lichten was het verrassend de als vierde gestartte Paul di Resta die in de Aston Martin het best uit de startblokken kwam en de leiding nam, voor de latere winnaar Wittmann. De thuisrijder kreeg echter even later de boodschap van de wedstrijdleiding dat hij een jump start had genomen. Een wel zeer discutabele beslissing daar de diverse herhalingen van de start andere taal spraken. Na de verplichte pitstop werd er in de Audi-trein achter leider Wittmann onderling wat geschoven met posities met als gevolg dat de twee titelprotagonisten Rast en Müller ook in die volgorde over de meet konden rijden.

Pietro Fittipaldi - WRT Team Audi Sport
Pietro Fittipaldi - WRT Team Audi Sport
Voor de Belgische teams Racing Bart Mampaey en WRT werd het een moeilijke dag, zij zagen beiden één auto zelfs niet aan de start verschijnen. Bij WRT crashten zowel Fittipaldi als Aberdein vanochtend tijdens de kwalificatie, de Audi van de Braziliaan was er het ergst aan toe en deze geraakte niet tijdig gerepareerd. Zijn teamgenoot Aberdein kon de wedstrijd wel aanvatten, zij het als laatste, en sleepte nog een negende plaats uit de brand. Bij het Mechelse RBM moest Joel Eriksson dan weer aan de kant blijven door een versnellingsbakprobleem, teamgenoot Sheldon van der Linde nam dan weer een slechte start en de achtste stek was zijn deel.

In de titelstrijd telt Rast nu 178 punten, 26 eenheden meer dan Müller en 32 meer dan Wittmann. De Duitser telt zo al 146 punten tegenover 119 voor BMW-merkgenoot Eng, die wel zijn vierde plaats vasthoudt.

--- Uitslag Zaterdagrace DTM Brands Hatch 2019 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 10 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons