van der Horst

Brands Hatch: Mercedes en Audi boven in vrije trainingen

Comtoyou Racing - Audi R8 LMS Evo II
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS Evo II
De GT World Challenge Europe Sprint Cup-teams slaan dit weekend hun tenten op in Brands Hatch voor de seizoensopener. Vanochtend werden de trainingen al afgewerkt als voorbereiding op de kwalificatie later deze middag rond de klok van 16u55 (Belgische tijd). In de vrije training was de besttijd voor de Akkodis ASP Mercedes van Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy (1:22.511), iets later op de dag tijdens de Pre Qualifying gingen Christopher Haase en Lucas Légeret (Comtoyou Audi #11) nog een tiende van een seconde sneller.
WRT - BMW M4 GT3
WRT - BMW M4 GT3
De Pre Qualifying werd wel met iets minder dan tien minuten op de klok vroegtijdig beëindigd na een uitschuiver van Thierry Vermeulen in de Emil Frey Ferrari 296 GT3. Frédéric Vervisch en Nicolas Baert (Comtoyou Audi #12) finishten in de vrije training als tiende en in de Pre Qualifying als elfde, teamgenoten Gilles Magnus en Finlay Hutchison (#21) als dertiende en vierde. De WRT BMW #32 van Dries Vanthoor en Charles Weerts kwam in de eerste sessie pas laat in actie, het Belgische duo werd twaalfde en zestiende. Maxime Martin deelt dit seizoen de zusterwagen #46 met Valentino Rossi, zij finishten als achttiende en veertiende.

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 13 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons