van der Horst

Brands Hatch: Mercedes en Audi domineren ingekorte FP2

Black Falcon - Mercedes AMG GT3
Black Falcon - Mercedes AMG GT3
Net als vanochtend eindigde een Mercedes bovenaan de tabellen, dit keer waren het Luca Stolz en Maro Engel in de Black Falcon met startnummer 4. De regen gooide echter roet in het eten voor veel deelnemers, een uitschuiver van Dries Vanthoor's teamgenoot Ezequiel Perez Companc zorgde er zelfs voor dat de sessie acht minuten voor het einde werd beëindigd door middel van de rode vlag. Het duo reed wel de vierde tijd, achter de Audi #2 (Weerts, Mies) en de GRT Lamborghini #63 (Bortolotti, Engelhart).
  • Shopa
WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Luttele minuten voor de start van de tweede vrije training maakte de regen voor het eerst zijn opwachting boven de omloop van Brands Hatch. Die bleef gelukkig niet lang en halverwege de sessie werd de besttijd uit FP1 al scherper gesteld. Een hevige regenbui op een kwartier van het einde zorgde er uiteindelijk toch voor dat iedereen de regenbanden moest bovenhalen. Charles Weerts ging even van de baan in de laatste bocht, hij kon zijn weg vervolgen maar zijn teamcollega Companc even later dus niet. Hij belandde op dezelfde plaats een stuk verder in de grindbak en dat betekende het einde van de sessie.

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Aan Belgische zijde zagen we ook nog Louis Machiels aan het werk, hij finishte met teamgenoot Andrea Bertolini als zeventiende. Frédéric Vervisch en Finlay Hutchison eindigden twee plaatsen lager op P19. Dries Vanthoor: "Dit circuit ligt de Audi zeker maar we zoeken nog naar de goede balans. Die is hier heel belangrijk, vooral in de snelle bochten achteraan op het circuit. We komen er wel."

--- Uitslag Tweede Vrije Training Blancpain GT World Challenge Europe Brands Hatch 2019 (PDF) ----

Foto's: Racing International Photography & Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT World Challenge Europe op zaterdag 4 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons