van der Horst

Brands Hatch: Michael Igoe en Phil Keen starten seizoen met winst

WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
De eerste ronde van het British GT-kampioenschap, een twee uur durende race in Brands Hatch, werd een kolfje naar de hand van Michael Igoe en Phil Keen. Igoe nam de leiding over in het openingsuur en kon zonder zorgen het stuur doorgeven aan zijn ploegmaat waarbij de WPI Motorsport Lamborghini met genoeg voorsprong de winst in ontvangst nam. De strijd voor de tweede plaats was wel spannender, maar het was de Beechdean AMR Aston Martin van Jonny Adam en Andrew Howard die het net haalde voor de Barwell Motorsport Lamborghini van Leonid Machitski en Dennis Lind.
  • LTF
Aanrijding tussen James Cottingham en Adam Balon
Aanrijding tussen James Cottingham en Adam Balon
De race moest wel van start gaan achter de safety car nadat de Enduro Motorsport McLaren stilviel bij de opwarmronde, maar eens het veld op gang getrokken werd, duurde het niet lang vooraleer Igoe voorbij de polesittende Aston Martin schoof. Van daaruit reed de Brit weg van de rest, terwijl in de achtergrond vooral de RAM Racing Mercedes van James Cottingham een aanvallende indruk gaf. Helaas liep het mis en nam hij daarbij de Barwell Motorsport van Adam Ballon mee, waardoor de wagen pas als twaalfde eindigde. Vooraan was het vooral een interessante strijd tussen de zuster Lamborghini en de Beechdean Aston Martin. Machitski geraakte ook voorbij Howard in zijn stint, maar bij de pitstops namen zij de tweede plaats in handen, waarbij Adam uiteindelijk tot in de laatste ronde moest verdedigen van Lind, met succes.

Century Motorsport - BMW M4 GT4
Century Motorsport - BMW M4 GT4
Bij de GT4's was het Will Burns en Gus Burton die met de winst gingen lopen. De Century Motorsport BMW mocht vanaf de pole starten en zag de tegenstanders achter hem een voor een wegvallen. Hoewel zij langer in de pits moesten staan omdat zij uitkomen in de Silver-klasse, hadden zij nog twee seconden voorsprong aan de meet op de tweede Century Motorsport BMW van Chris Sakheld en Andrew Gordon-Colebrooke. James Kell en Jordan Collard in de Team Rocket RJN McLaren vervolledigden het podium.

Foto's: British GTDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 23 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons