van der Horst

Brands Hatch minstens tot 2025 op GT World Challenge Europe-kalender

GTWCE Brands Hatch
GTWCE Brands Hatch
De Fanatec GT World Challenge Europe blijft tot ten minste 2025 racen op Brands Hatch, zo blijkt uit de nieuwe overeenkomst tussen circuiteigenaar MotorSport Vision (MSV) en SRO Motorsports Group. Het circuit in Kent is een vaste waarde op de Fanatec GT Sprint Cup-kalender sinds de première in 2014 en heeft sindsdien elk jaar een race georganiseerd, met uitzondering van het door Covid verstoorde seizoen 2020.
"Ik ben blij dat we Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS in ieder geval tot 2025 zullen blijven organiseren. De Fanatec GT Sprint Cup-meeting is al meer dan tien jaar een vaste waarde op onze kalender en het is fantastisch dat het Brands Hatch Grand Prix-circuit zijn plaats in de internationale sportwagen- en GT-racescene behoudt. Het is altijd een plezier om zowel op internationaal als nationaal niveau met de SRO Motorsports Group samen te werken, en we kijken ernaar uit om die succesvolle relatie voort te zetten", aldus David Willey, MSV Group Motorsport Events Manager.

"SRO heeft een belangrijke geschiedenis op dit circuit en het is een van de hoekstenen van de Fanatec GT Sprint Cup geworden sinds de eerste meeting in 2014. Bijna een decennium later blijft het circuit immens populair bij zowel fans als coureurs, dus ik verwacht een positieve reactie op het nieuws van de verlenging tot  2025" weet  Stéphane Ratel van zijn kant.

Brands Hatch fungeert op 13-14 mei 2023 als seizoenopener voor de Sprint Cup.

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in GT World Challenge Europe Sprint op vrijdag 31 maart 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons