van der Horst

Brands Hatch; Nabeschouwing van Benjamin Lessennes

Benjamin Lessennes en Daniel McKay, bij de openingsmanche van de GT4 European Series in Monza tweemaal winnaar, wisten dat hun opdracht in Brands Hatch niet evident zou worden. Het duo van Équipe Verschuur bewees echter opnieuw heel complementair te zijn, door met hun McLaren 570S GT4 naar een derde en zesde plaats te rijden. Aan de vooravond van de volgende meeting op Circuit Paul Ricard, op 1 en 2 juni, verstevigen ze zo hun leidersplaats in de tussenstand.
Bij zijn debuut in de GT-racerij had Benjamin Lessennes op onnavolgbare wijze geschitterd, door in Monza samen met teammaat Daniel McKay de eerste twee races van de GT4 European Series te winnen. Iedereen keek dus uit naar wat de Belg tijdens de tweede meeting op het circuit van Brands Hatch zou kunnen laten zien. “Qua profiel ligt de Britse omloop onze McLaren 570S GT4 minder”, stelt Benjamin. “Dat werd al meteen bevestigd tijdens de vrije trainingen, met een 19de en 12de plaats. Om maar te zeggen dat Daniel en ik niet helemaal gerustgesteld richting kwalificaties trokken. Binnenin hoopten we dat we de schade zouden kunnen beperken, en misschien enkele puntjes zouden kunnen scoren.”
 
Maar het duo slaagde er in om tijdens hun snelle ronde het beste uit zichzelf en de wagen te halen. Door het potentieel van de nieuwe banden volledig te benutten wisten ze zichzelf van een pole positie en een tweede plaats op de twee startgrids te verzekeren!
 
“We wisten dat ons wedstrijdritme minder goed zou zijn, want de bandenslijtage lag wegens het extra gewicht dat we moeten meesleuren nogal hoog”, legt de 19-jarige Namenaar uit. “Maar na een eerste en vrij incidentloze race slaagden we er toch om als derde over de streep te komen. Een onverhoopt podium om het weekend te starten!”
 
Enkele uren later nam de Brit de start van de tweede race van op de pole positie. De McLaren #14 viel echter al snel terug naar de tweede plaats. “In zijn strijd om voorin te blijven meedraaien heeft Daniel de banden heel zwaar op de proef moeten stellen. Hij schoof ook twee keer iets buiten de baan”, stelt Benjamin. “Toen ik halverwege de race het stuur overnam bleek de wagen door de versleten banden heel moeilijk te besturen. Ook ik schoof er een keer naast en we werden door de wedstrijdleiding bedacht met een drive through-straf, wat ons naar de negende plaats deed terugvallen. Aan het eind van de race konden we evenwel als zesde aantikken. Aanvankelijk was ik door de opgelopen straf wat ontgoocheld, maar uiteindelijk mogen we heel tevreden zijn over ons weekend.”
 
Na afloop van de tweede manche blijven Benjamin Lessennes en Daniel McKay immers leider in de GT4 European Series. “We hadden op voorhand met beide handen voor een derde en zesde plaats in Brands Hatch getekend”, glimlachten de jonge McLaren-rijders. “We hebben onze opdracht goed vervuld, blijven aan de leiding in het kampioenschap en wisten heel goed samen te werken met het team en onze ingenieur. We stellen al van bij het begin van het seizoen dat we constant moeten presteren en dat regelmaat in de titelstrijd heel belangrijk zal zijn. De punten die we hier hebben gescoord zouden aan het eind van het seizoen wel eens belangrijk kunnen zijn!”
 
Over iets meer dan drie weken reist Benjamin richting Zuid-Frankrijk om er op 1 en 2 juni op Circuit Paul Ricard in Le Castellet de derde manche van het kampioenschap af te werken.

Persbericht Benjamin LessennesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op dinsdag 7 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons