van der Horst

Brands Hatch: Nieuwe zege voor Vittorio Ghirelli

Vittorio Ghirelli - PK Carsport
Vittorio Ghirelli - PK Carsport
Vittorio Ghirelli (PK Carsport) heeft in Brands Hatch de eerste race van de EuroNASCAR Pro gewonnen. De Italiaan nam van bij de start de koppositie en behield die tot aan de meet. Voor Ghirelli is het al de vierde zege dit jaar.
  • Dreamdrive
Het weekend startte niet ideaal voor Ghirelli, er werden 20 punten van zijn puntenscore afgetrokken nadat bij de technische controle van de wagen een onregelmatigheid werd gevonden. Ghirelli behield de leiding in de tussenstand maar met nog slechts 7 punten voorsprong. Hij startte de eerste race van op de pole, nam onmiddellijk de koppositie en kwam tijdens de race nooit in de problemen, ook niet nadat de race even geneutraliseerd werd wegens de regen. Paul Jouffreau (RDV Competition) was de enige die het ritme van Ghirelli enigszins kon bijhouden, hij werd tweede op 0.813 seconde van de winnaar. Lucas Lasserre (Speedhouse) legde beslag op de laatste podiumplaats. Martin Doubek (Hendriks Motorsport) en Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) maakten de top vijf vol. Liam Hezemans (Hendriks Motorsport) wed zesde en tweede bij de rookies.

Martin Doubek won later op de dag de race van de EuroNASCAR 2.

Foto's: Nina Weinbrenner/NASCAR Whelen Euro Series
.
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 8 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American SpeedFest.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons