van der Horst

Brands Hatch: Tweemaal Mercedes op pole

Jota - McLaren 720 S GT3
Jota - McLaren 720 S GT3
Ben Barnicoat was vanmiddag de snelste in de eerste Sprint-wedstrijd in Brands Hatch. De Brit was in de Jota McLaren #38 slechts 64 duizendsten van een seconde sneller dan de AKKA ASP Mercedes #88 van Timur Boguslavskiy. Maar de Brit verloor de pole na een gridstraf. Charles Weerts (WRT Audi #32) realiseerde de derde tijd. De pole voor de tweede race ging naar Raffaele Marciello (AKKA ASP Mercedes #88), voor Maro Engel (Toksport Mercedes #6). Dries Vanthoor reed net als zijn teamgenoot Weerts de derde chrono.
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch kwam tijdens Q2 in actie en pakte in de Saintéloc Audi #26 de dertiende plaats, net voor de CMR Bentley #107 van Ulysse de Pauw. Hun Franse teamgenoten hadden zich even voordien tijdens Q1 verzekerd van de zesde (Pierre-Alexandre Jean - Bentley) en elfde (Aurelien Panis) startplaats. Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) tot slot reed de 25e tijd in Q1, teamgenoot Andrea Bertolini deed het met een 17e stek in Q2 ietsje beter.

Na de sessie oordeelde de koersdirectie dat Ben Barnicoat tijdens de kwalificatie andere deelnemers, die aan hun snelle ronde bezig waren, gehinderd had door overdreven te zigzaggen op de baan. Hiervoor werd de McLaren rijder twee plaatsen achteruitgezet op de grid.

Foto's: Arne Simons & SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 28 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons