van der Horst

Brands Hatch: Poles voor Mercedes en Audi

Akkodis ASP Team - Mercedes-AMG GT3
Akkodis ASP Team - Mercedes-AMG GT3
De poles voor de eerste twee wedstrijden van de GT World Challenge Europe Sprint Cup gingen deze namiddag in Brands Hatch naar Raffaele Marciello (Akkodis ASP Mercedes #88) en Christopher Mies (Saintéloc Audi #27). Tijdens Q1 kwam de nieuwe Ferrari 296 GT3 goed uit de verf, de Emil Frey-wagens reden een tweede en derde tijd. In Q2 zagen we dan weer Christopher Haase in de Comtoyou #21 ervoor zorgen dat Audi morgen de volledige eerste startrij inneemt voor race 2.
  • LTF
Gilles Magnus en Frédéric Vervisch
Gilles Magnus en Frédéric Vervisch
Tot aan de rode vlag leek het er even op dat tijdens Q1 de beide Emil Frey Ferrari's de eerste startrij zouden opeisen. Na het takelen van de Dinamic Porsche van Christian Engelhart kreeg iedereen nog één snel rondje en het was toen dat Marciello toesloeg en de pole wegkaapte. De tweede tijd ging vervolgens naar Albert Costa, die Emil Frey-teamgenoot Konsta Lappalainen naar de derde plek verwees. Snelste Belg was WRT-rijder Charles Weerts, die de BMW #32 op P5 parkeerde. Frédéric Vervisch lukte de tiende tijd (Comtoyou Audi #12), Baptiste Moulin in de VSR Lamborghini #119 finishte als 25e.

Saintéloc Junior Team - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Saintéloc Junior Team - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Ook Q2 diende even stilgelegd te worden overigens, ditmaal voor het takelen van de Attempto Audi #99 in handen van Lorenzo Patrese. Die crash had weinig impact op de sessie daar halverwege sowieso de meeste wagens nieuw rubber lieten opleggen voor een tweede poging. Achter de beide Christopher's reed Giacomo Altoë (Emil Frey Ferrari #14) de derde tijd, beste Belg was dit keer Maxime Martin in de WRT BMW #46 die hij deelt met Valentino Rossi. Met een vijfde chrono was hij nipt sneller dan Gilles Magnus (Comtoyou Audi #21) op P6, die wel de snelste was in de Gold-klasse. Dries Vanthoor (WRT BMW #32) lukte pas de dertiende tijd, Nicolas Baert (Comtoyou Audi #12) de 22e en Adrien de Leener (Dinamic Porsche #54) de 27e.

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 13 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons