van der Horst

Brands Hatch: PQ: Mercedes blijft tabellen aanvoeren

Akkodis ASP Team - Mercedes-AMG GT3
Akkodis ASP Team - Mercedes-AMG GT3
Ook tijdens de Pre Qualifying vanmiddag in Brands Hatch bleef Mercedes domineren. Marciello en Boguslavskiy (Akkodis ASP Team #89) doken met een 1:21.889 voor het eerst onder de 1:22 en waren zo enkele tienden sneller dan hun besttijd van vanochtend. Teamgenoten Pla en Gounon (#88) eindigden andermaal als tweede, de derde tijd was voor de Tresor by Car Collection Audi #11 van Gachet en Haase.
WRT - Audi R8 LMS Evo II
WRT - Audi R8 LMS Evo II
Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT Audi #32) waren met de vierde stek de snelste Belgen. Ulysse de Pauw (AF Corse Ferrari #53) finishte als zevende, gevolgd door Gilles Magnus en Nicolas Baert (Saintéloc Audi #26). Negende werden Frédéric Vervisch en Valentino Rossi (WRT Audi #46), al ging de Italiaan met nog een kleine 20 minuten op de klok wel van de baan in Stirlings. De Audi kwam vast te zitten in het grind en de rode vlag werd bovengehaald om de nodige takelwerkzaamheden uit te voeren.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 30 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons