Brands Hatch: SRT zet opmars in European GT4 Series voort

Podium voor Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum
SRT, het team van vader en zoon Selleslagh is al jaren een referentie in de internationale GT-racerij. Dit seizoen maakt de structuur uit Merchtem zijn comeback op het hoogste niveau. Als Customer team van AMG Motorsport zet SRT in de snel groeiende GT4 European Series maar liefst drie Mercedes-AMG GT4 in. Dit weekend waren de drie Duitse GT’s aan het werk op de legendarische omloop van Brands Hatch, in Engeland. Johan Vannerum en Nicolas Vandierendonck enerzijds en Louis-Philippe Soenen anderzijds zijn de vaste pionnen in de bolides uit Stuttgart en het Nederlands-Belgische duo Bas Schouten en Ward Sluys. maakte in het zonnige Engeland zijn debuut in de Mercedes-AMG. Zij lieten zien dat ze samen met snel duo vormen, met een 6de en 4de stek in de beide wedstrijden.
In Brands-Hatch stonden voor de tweede van zes Europese meetings weer meer dan 40 wagens aan de start, het levende bewijs van de goede vorm van de Europese GT4, de serie van de toekomst. Bij die 40 wagens ook de drie Mercedes–AMG GT4 van SRT.

Nieuw duo en richting podium

De eerste wedstrijd van het weekend in de GT4 European Cup was er een die niet meteen vlot verliep. Ongevallen, een safety car en dan een wedstrijd die goed tien minuten voor het einde werd onderbroken, dat waren de ingrediënten van de race op zondagmorgen.

Nicolas Vandierendonck/Johan Vannerum - SRT Mercedes-AMG GT4
Patrick Selleslagh: “Onze teams kwamen goed door de diverse incidenten en het duo Schouten-Sluys reed een sterke wedstrijd. De Nederlandse belofte is zonder meer een aanwinst voor het kampioenschap en hij vormt met Ward een homogeen duo. Ze werden uiteindelijk zesde, met volgens mij marge tot verbetering nog, wat maakt dat het podium binnen handbereik zou moeten zijn. Johan en Nicolas reden een mooie race in de Amcategorie en kwamen als derde over de meet, maar een bestraffing vanwege en inbreuk op het pitstopreglement, maakte dat we die podiumplaats jammer genoeg weer dienden in te leveren. Last but not least was er Louis-Philippe die echt iedere wedstrijd een stap naar voren zet en nu in de top 10 van zijn categorie postvatte.”

Gestrand op een zucht van het podium

Louis-Philippe Soenen - SRT Mercedes-AMG GT4
De tweede afspraak had plaats op zondagnamiddag en de race verliep niet zo goed voor de wagen van Vannerum-Vandierendonck. Zij dienden in de loop van de race de handdoek vroegtijdig in de ring te werpen, jammer voor het duo dat in de AM-categorie zeker tot de titelkandidaten behoort. Louis-Philippe Soenen bevestigde wat ook al de eerste race was vastgesteld, met name dat de groeimarge echt aanwezig is. De West-Vlaming kwam als zesde over de meet in de AM-categorie en was zeer tevreden. Ward Sluys en Bas Schouten tot slot reden een sterke race, met een waanzinnig goede start van de Nederlander die als leider de pitstop afwerkte. Ward Sluys zocht even naar het ritme, maar wist de race toch als vierde af te sluiten, een zeer sterke prestatie voor de GT4-rookies!

De volgende races vinden plaats van 22 tot 24 juni in het Italiaanse Misano.