van der Horst

Brands Hatch: Stienes Longin ook weer tweede in race 2

Frederic Gabillon - RDV Competition
Frederic Gabillon - RDV Competition
Stienes Longin (PK Carsport) heeft de tweede ELITE1 race te Brands Hatch afgesloten op de tweede plaats. De zege ontsnapte weer aan onze landgenoot maar hij scoorde wel al zijn vierde tweede plaats dit seizoen. Winnaar ditmaal was Frederic Gabillon (RDV Competition) die zijn leidersplaats wist vast te houden tot aan de meet niettegenstaande dat Longin hem steeds op de hielen zat.
Gabillon voor Longin
Gabillon voor Longin
Gabillon startte van op de pole maar verloor aanvankelijk de leiding aan Loris Hezemans (Hendriks Motorsport), de Nederlander scheen zelfs uit te lopen maar een safety car periode bracht het veld weer bij elkaar. Bij de herstart was Hezemans te snel weg wat hem een drive through opleverde. Gabillon kwam zo aan de leiding en liet zich na een tweede safety car periode niet verrassen bij de herstart. De Fransman moest nu enkel een opzittende Longin achter zich houden wat hem ook lukte, het verschil aan de meet was maar 0.284 seconde.

Alon Day (CAAL Racing) die de zaterdagrace won kwam ditmaal als derde over de lijn. Alexander Graff (Memphis Racing) rukte op van een zevende startplaats naar de vierde plaats, hij ging Ander Vilarino (Racing Engineering), Romain Iannetta (Racing Engineering), Gianmarco Ercoli (Racers Motorsport) en ex-formule 1 rijder Jacques Villeneuve (Go Fas Racing) vooraf. Nicolo Rocca bracht de tweede PK Carsport bolide als negende over de lijn. Marc Goossens (Braxx Racing) werd als negentiende geklasseerd, Eric de Doncker (Motorsport 98) moest opgeven.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 2 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Speedfest.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons