van der Horst

Brands Hatch: Twee podia voor Ulysse de Pauw

Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
Ulysse De Pauw kwam dit weekend in actie op het befaamde Brands Hatch. De Pauw won tijdens de vorige manche zijn eerste race in het Britse F3-kampioenschap en wilde daar dit weekend een vervolg aan breien tijdens vier races op het iconische circuit in Kent. Onze landgenoot ging met gemengde gevoelens naar huis, want naast twee podiumplaatsen was er ook een opgave in de derde race.
  • STX Motorhomes
De Pauw kon zich als derde kwalificeren voor de eerste race, achter Ayrton Simmons en Kush Maini. Het trio bleef ook bij de finish van de eerste race op die posities, waardoor onze landgenoot praktisch achteraan moest starten tijdens de volgende race. Ook daar liet De Pauw zich opmerken, door tot de zevende plaats terug te komen en nog eens de snelste ronde achter zijn naam te schrijven, terwijl Nazim Azman de overwinning in ontvangst nam. Alles verliep dus vrij goed, tot de derde manche op zondagochtend.

British F3 @ Brands Hatch
British F3 @ Brands Hatch
Tijdens de start van de derde manche ging de Pauw wijd ter hoogte van Paddock Hill Bend en schoof hij een bocht later de vangrails in. Nadien bleek de race tumultueus, waarbij deze zelfs even stilgelegd werd. Simmons pakte evenwel zijn tweede overwinning van het weekend. Tijdens de vierde race mocht de Brit vanaf de tweede plaats starten, maar hij viel als een steen door het veld. Hierdoor promoveerde De Pauw naar de tweede plaats. De Douglas Motorsport-rijder zette nog de jacht in naar Maini, maar moest tevreden zijn met zilver. In de stand is De Pauw nu achtste, op 72 punten van de Indiër.

Foto's: Douglas Motorsport - British F3



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 30 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons