Brands Hatch: tweede overwinning voor Michal Smidl

Michal Smidl
Met de EuroNASCAR Esports Series trokken we richting het Grand Prix circuit van Brands Hatch voor de eerste halve finale. Het was het de Tsjech Michal Smidl die met de showcar van Automotodrom Most de overwinning binnenhaalde en dat na een verbeten duel met Andre Castro. Op een derde plaats vinden we de wagen terug van Circuit Ricardo Tormo, die bestuurd werd door de Spaanse simracer Pablo Lopez, die op zijn beurt Andreas Jochimsen versloeg. Wel opvallend is dat een paar topkandidaten voor de titel het lieten afweten en kostbare punten verloren.
Start Feature race Brands Hatch GP
Eerst en vooral haalde kampioenschapsleider Lasse Soerensen de finish niet. Op een tiental minuten van het einde trok de Deen richting de pits nadat hij in de openingsfase in aanraking kwam met Alon Day, waar hij met veel schade moest opgeven. Ook Jeffrey Roeffen, winnaar van Zandvoort, moest al vrij snel de handdoek in de ring gooien. Tijdens de eerste ronde van de finale race zag hij zijn motor letterlijk in rook opgaan, waardoor hij vroegtijdig zijn wagen in de pits moest parkeren. Hierdoor doet Castro een goede zaak in het kampioenschap met zijn tweede plaats, gezien er dit weekend dubbele punten te verdienen vielen.

Net zoals vorige week kregen we een spannend gevecht om de plaats van beste Belg. Simon Pilate kreeg dit keer wel tegenstand van Bryan Crauwels. De Braxx-mecanicien moest iets voor halfweg race de jonge Belg voorlaten tijdens de finale. Crauwels probeerde toch nog de druk op te voeren, maar Pilate hield goed stand en zij eindigden op respectievelijk een 11de en 12de plaats. Bavo Follon kon deze week zijn stempel niet drukken op de race en moest genoegen nemen met een plaats net in de top 20. Guillaume Deflandre, winnaar van de eerste echte ronde van het kampioenschap op het Indy circuit van Brands Hatch, moest de strijd staken.

Foto's: Nascar Whelen Euro Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 17 juni 2020.