van der Horst

Brands Hatch: Wij blikken vooruit met Valentino Rossi en Frédéric Vervisch

Valentino Rossi & Frédéric Vervisch
Valentino Rossi & Frédéric Vervisch
Valentino Rossi was enkele weken geleden in Imola dé publiekstrekker bij uitstek. Ook dit weekend, bij de start van het nieuwe GT World Challenge Sprint Cup-seizoen in Brands Hatch, zullen veel toeschouwers de Italiaan komen toejuichen. Ook Autosport.be is er bij en wij mochten alvast aanschuiven voor een gesprek met Rossi en zijn teamgenoot Frédéric Vervisch.
  • LTF
Valentino Rossi
Valentino Rossi
"Waarom ik GT3 ben gaan rijden? Wel ik heb 25 jaar lang 20 wedstrijden per seizoen gereden en om dan ineens stop te roepen en terug te vallen naar niets is voor mij veel te moeilijk. Ik moet de adrenaline voelen. De GT World Challenge is een tof kampioenschap, waarmee ik dan weer niet wil zeggen dat het makkelijk is. Het is een harde job, tien raceweekends met daarnaast heel wat testwerk."


Team WRT - Audi R8 LMS EVO II
Team WRT - Audi R8 LMS EVO II
"Tijdens de winter hadden we niet de mogelijkheid om hier in Brands Hatch te testen maar ik ken de baan wel goed, ondermeer van de simulator. Ik kom dan samen met vrienden en we dagen mekaar op de sim altijd uit, heel leuk. Al heb ik in Imola wel ervaren dat het echte racen toch andere koek is dan test- en simulatorwerk. Zoveel auto's op de baan, er gebeuren constant dingen rondom je, full course yellows, noem maar op. Ook de kwalificatie was moeilijk, meteen de auto in 's ochtends, geen tijd om even aan te passen maar meteen een snelle ronde op het bord zetten, best uitdagend."

Valentino Rossi
Valentino Rossi
"Gelukkig heb ik mijn teamgenoten Frédéric en Nico (Müller, de derde rijder bij de Endurance-weekends nvdr.), van wie ik al veel geleerd heb. Ook het WRT-team werkt op een erg hoog niveau, iedereen staat klaar om mij raad te geven en wegwijs te maken. Ik weet waar mijn verbeterpunten liggen, wedstrijd per wedstrijd ga ik zo goed als mogelijk proberen wat van mijn rondetijden af te knabbelen om zo dichter bij de toppers te komen."

Valentino Rossi & Frédéric Vervisch
Valentino Rossi & Frédéric Vervisch
Wat vindt Frédéric Vervisch zelf van zijn pupil? "Ik heb in mijn leven al heel wat rijders gecoacht en ik kan zeggen dat hij de beste leerling is die ik ooit had" aldus onze landgenoot. "Wat hij tot nu toe al heeft laten zien vind ik impressionant, terwijl hijzelf daar heel bescheiden over is. Ik moet altijd alles maar één keer zeggen bij Valentino. Hij probeert ook alles uit, zelfs bijvoorbeeld een schuiver aan hoge snelheid. Je hebt piloten bij wie zoiets het vertrouwen helemaal onderuit haalt, maar hij is van het principe 'werkt het niet, heb ik het tenminste geprobeerd'".

Foto's: Geert Franquet & RIP/Diego OnidaDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe op vrijdag 29 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons