van der Horst

Brands Hatch: Zege voor de WRT BMW van Vanthoor en Weerts

Dries Vanthoor - Charles Weerts (WRT BMW)
Dries Vanthoor - Charles Weerts (WRT BMW)
De eerste wedstrijd van het openingsweekend van de GT World Challenge Europe Sprint Cup leverde een Belgische zege op. Dries Vanthoor nam de start in de WRT BMW #32 en bleef in het eerste deel van de race in het zog van de van pole vertrokken Emil Frey Ferrari #14 van thuisrijder Ben Green en de Comtoyou Aston Martin #007 van Mattia Drudi. Een excellente pitstop van WRT besliste vervolgens de race in het voordeel van de Belgen, Charles Weerts kon de leiding tot de finish vasthouden. De Ferrari moest zich tevreden stellen met de twee plaats, voor de gele Winward Mercedes #48 (Engel, Auer).
  • St. Paul
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
De Comtoyou Aston Martin #007, die in de beginfase nog de tweede plek in handen had, zag de finish niet. Een schuimrubberen bord blokkeerde de luchtinlaat en Nicolas Baert diende de Engelse bolide te parkeren doordat de temperatuur te hoog opliep. Ook de #21 viel nog uit, met nog enkele ronden te gaan belandde een onfortuinlijke Matisse Lismont in de grindbak van Paddock Hill Bend.


Podium GTWCE Brands Hatch Race 1
Podium GTWCE Brands Hatch Race 1
Jef Machiels (AF Corse Ferrari #52) kwam als twaalfde binnen en miste net het Silver-podium, Gilles Magnus (Saintéloc Audi #25) reed achter hem over de meet maar haalde zo wel de laatste podiumtrede binnen in de Gold-klasse. Maxime Martin werd 15e in de WRT BMW #46, hij was één van de auto's die een tijdsstraf van vijf seconden moest incasseren als gevolg van het te snel rijden in de pits.

Foto's: Geert Franquet,  Arne Simons & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 5 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons