van der Horst

Brands Hatch: Zege voor Ulysse De Pauw in Race 1

Podium GTWCE Brands Hatch Race 1
Podium GTWCE Brands Hatch Race 1
Ulysse De Pauw en Pierre Alexandre Jean (AF Corse Ferrari #53) slaagden er vanmiddag in Brands Hatch in om hun pole positie om te zetten in een zege. Onze landgenoot reed een solide wedstrijd en in de eindfase kon zijn Franse ploeggenoot de WRT Audi #32 van Dries Vanthoor en Charles Weerts afhouden. Vanthoor zelf was te druk bezig zijn tweede plaats te verdedigen tegenover Raffaele Marciello (Akkodis ASP Mercedes #89).
Start GTWCE Brands Hatch Race 1
Start GTWCE Brands Hatch Race 1
De start van de wedstrijd werd ontsierd door een zware crash. Igor Walilko (Akkodis ASP Mercedes #86) zat in de buik van het peloton al meteen bij het doven van de lichten half op het gras. In de remzone van Paddock Hill Bend wordt het circuit iets nauwer en bij het invoegen ging niet alleen de Mercedes van de baan, maar hij sleurde in zijn crash ook twee Audi's van WRT mee. Voor Jean-Baptiste Simmenauer (#33) en Benjamin Goethe (#30) zat de race er na enkele honderden meters dus al op. Ook Adrien De Leener (Dinamic Porsche #54) kwam vast te zitten in de grindbak maar kon met wat hulp van de marshalls zijn weg vervolgen. Onze landgenoot diende echter later alsnog de handdoek te werpen.

Saintéloc Junior Team - Audi R8 LMS Evo II
Saintéloc Junior Team - Audi R8 LMS Evo II
Gilles Magnus (Saintéloc Audi #26) mocht na het veroorzaken van de rode vlag tijdens Q1 op zaterdag dan toch als zevende aan de race beginnen en hij hield bij de start die positie ook vast. Met slechts een tiental ronden ervaring in de Audi R8 en wat kleine technische problemen tijdens de vrije training was een elfde plaats samen met Nicolas Baert toch een goed resultaat.


WRT - Audi R8 LMS Evo II
WRT - Audi R8 LMS Evo II
Valentino Rossi kon van zijn kant enkele plaatsen goedmaken tijdens de chaotische start, en Frédéric Vervisch bracht uiteindelijk de WRT Audi #46 als dertiende aan de meet. Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) kwam als 18e binnen maar pakte wel samen met Andrea Bertolini de derde podiumplek in de Pro Am-klasse.

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 1 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons